“Десетилетие на българското кино”

Продължава програмата „Десетилетие на българското кино” на Международния София Филм Фест и Националния филмов център, която представя 34 български игрални филма, произведени в периода 2000 – 2009.

Филмите от „Десетилетието”, представени от своите автори, са всяка сряда от 18.30 часа в Дома на киното, а входът за студенти и ученици е безплатен.

Тази седмица ще имате възможността да видите „Обърната елха” на Иван Черкелов и Васил Живков.

Огромна елха е отсечена от сърцето на планината за коледна украса. Пътуването й до центъра на столицата свързва шест истории, които се занимават с празника или с липсата на празник в ежедневието на отделните герои. Структурата на филма е фрагментарна, какъвто е и съвременният ни живот, а историите приличат на моментални снимки на битието – мигове на жестокост и копнеж, на красота и безобразие… Елхата е вече украсена – празникът може да започне!

Сценаристи и режисьори на филма са Иван Черкелов и Васил Живков, камерата е поверена на виртуоза Рали Ралчев. Художник на продукцията е Ванина Гелева, продуценти са Росица Вълканова (КЛАС Филм) и Йенс Коернер (filmkombinat).

Филмът е копродукция между България и Германия, в копродукция с Българската Национална Телевизия. Филмът е финансиран от Национален Филмов Център и Mitteldeutsche Medienförderung, FFA Берлин.

Във филма участват Александра Василева, Антон Радичев, Слава Дойчева, Георги Черкелов, Драгомир Шолев, Тихомир Жиков, Красимир Доков и др.

Повече информация за филма, както и предстоящите заглавия в “Десетилетие на българското кино”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *