През миналата година Майкъл Джакино направи своя режисьорски дебют със специалния епизод на Marvel Werewolf by Night. Краткото филмче бе представено като любовен реверанс към старите класики на Universal, като в същото време добави и чудовищен елемент в необятната супергеройска комикс вселена на гиганта.

Изглежда режисьорският стол се е харесал на американеца и той си е поставил много по-сериозна и голяма цел. Джакино, който е познат на публиката предимно с прекрасните си филмови композиции за огромно количество филми, е решил да се захване с римейк на класиката Them!.

Припомняме ви, че въпросният филм е дело на режисьора Гордън Дъглас и се появява на екран през далечната 1954 година. Подобно на Годзила, който излиза през същата година, в сърцето на историята имаме опити на американското правителството с атомна бомба, които превръщат малки безобидни мравки в огромни и гладни чудовища.

Them! е определян за пионер в жанра, използвайки подобни мутирали насекоми за антагонисти. Считан за еталон и до ден днешен, спокойно можем да кажем, че Майкъл Джакино си е поставил наистина висока цел за постигане. Надяваме се, че липсата на опит зад камерата няма да му изиграе лоша шега.

Ето какво споделя той:

Винаги има един филм в съзнанието ви, който не иска да ви остави намира, независимо какво правите. За мен това е Them!. Признавам обаче, че много по-късно разбрах истинското послание зад филма и това, за което той разказва – за ядрената ера. Това, което ми харесва в Them! e именно неговото заглавие. То е една референция към другото, неизвестното, това, което отказваме или не искаме да разберем. В настоящата си версия, която разработвам, Them! e за имиграцията и се опитвам да разкажа история за тази тема, пречупена през призмата на този налудничав, научно-фантастичен филм за чудовища.

На този, все още много ранен етап, липсва каквато и да е друга информация. Джеси Ерман от Warner Bros. е изключително развълнуван да работи с талантлив човек като Майкъл Джакино, затова просто ще трябва да почакаме и да видим какво е сътворил превърналият се в режисьор композитор. Феновете му поне могат да бъдат спокойни, че той лично ще се заема с това, от което разбира най-добре – музиката.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *