Dead Space

Вече си мислехме, че с идеята Ди Джей Карузо („Дистърбия”, „Орлово око”) да екранизира „Dead Space” – една от най-приятните игри, които сме разцъквали в последно време – всичко е свършено, поради факта, че след обявяването на тази новина, Карузо реши да се захване с друга екранизация – тази на фантастичния роман за младежи (чиято световна премиера е днес) „I Am Number Four”.

Явно е обаче, че сме грешали, защото наскоро Карузо е споменал пред MTV, че все още работи над проекта, който всъщност ще бъде своеобразна предистория на играта, което е малко изненадващо – вече гледахме една такава история в анимационния „Dead Space: Downfall”.

Но както и да е. Ето какво казва самият Карузо:

„Имаме много добра история. Нещо като предистория, свършваща където започва играта. Все още нямаме сценарист, но… точно преди да се оттегля за „I Am Number Four” търсихме такива и изслушвахме различни версии и идеи. Трябва да избираме между няколко в момента, в който се върнем към проекта.”

Другото интересно нещо, което споменава, е за предполагаемите прилики със „Смъртоносен хоризонт” – „Интересно е да накараш големите студия да разберат, че не става въпрос за „Смъртоносен хоризонт”. Така че трябва да им го избиеш от главите.”

Това, което можем да кажем за финал е, че се надяваме да видим филма, защото както вече споменахме, играта доста ни допада. То и няма как иначе, предвид очевидните й прилики с „Пришълецът”. Само се надяваме Карузо да не ни сюрпризира с някоя изтъркана до немай къде брадва като „Орлово око”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *