Малко актьори могат да играят заплашителни персонажи, така както го може Кристоф Валц. Той ни е абсолютен любимец и докато, разбира се, обичаме да го гледаме във всякакви роли, винаги сърцата ни трепват от удоволствие, когато разберем, че той ще играе пореден обезпокоителен психопат, както по всичко личи ще го прави и в новия си минисериал The Consultant.

Преди известно време споделихме новините, че 8-епизодният сериал се подготвя от Apple TV+, а сега най-сетне получаваме първи тийзър, който повече ни представя атмосферата, отколкото самия сюжет. На преден план, разбира се, е Валц в поредното му превъплъщение на плашещо компетентен изрод, който ще направи всичко, за да постигне целите си, без значение какво ще мислят хората за него.

Самата история се върти около компания, която развива мобилни приложения, която наема консултант, който да подобри бизнеса ѝ. Вместо обаче да се занимава просто с цифрите, Реджис Патоф (Валц) ще се нахвърли от първия момент върху служителите на компанията с неповторимия си, обезпокоителен модел на работа, който едновременно се състои от персонална хигиена в офиса, спазване на нула лично пространство и най-вече – не съвсем завоалирани заплахи.

Вижте тийзъра сега:

Обожаваме да гледаме Валц в такива роли, но сме и любопитни за цялостната атмосфера, която този тийзър представя. Сериалът по принцип е обявен за „комедиен трилър“, но подозираме, че комедията по-скоро ще идва от абсурдните ситуации, в които компанията изглежда се забърква, като отвличания, тайни и заплахи. По всичко личи, че самият герой на Валц ще бъде толкова плашещ, че направо става смешно, но самият той ще изпълни ролята си с точно същата бодра психопатщина, с която завладя сърцата ни в Гадни копилета.

The Consultant е създаден от Тони Басгалъп (Servant) по едноименния роман на Бентли Литъл. Режисьор на първия епизод е Мат Шанкман (WandaVision). В главните роли са Кристоф Валц, Нат Улф, Британи О’Грейди, Ейми Кареро, Слоун Ейвъри и Майкъл Чарлс Вакаро.

Всички епизоди ще бъдат пуснати в платформата Apple TV+ на 24 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Валц освен да играе ролята си на Ханс Ланда във всеки филми друго не може………