Играта приключи, благодарим на всички участници! Специалното Blu-ray издание на „Възвишение“ спечели:

Филип Георгиев 

Отскоро колекционирам Blu-ray филми. До този момент нямам нито един български филм и ще се радвам това да е „Възвишение“, тъй като е един от малкото родни филми, които гледах на кино и ми харесаха, а и защото самото издание по никакъв начин няма да стои грозно и недостаойно сред останалите в колекцията ми.

Честито!

Наш представител ще се свърже с него, за да уточним как да получи наградата си.

––

Продължаваме да хвалим „прехваления“ „Възвишение“ (още не са свършили парите, които ни платиха), като този път ще се спрем на неговия Blu-ray. Шегата настрана обаче, наистина смятаме, че „Възвишение“ е един от най-добрите български филми от последния четвърт век (вижте ревюто ни и разговора ни с режисьора Виктор Божинов) и сме щастливи, че именно той получава и едно от най-добрите родни Blu-ray издания.

Специалното колекционерско издание на „Възвишение“ включва оригиналната версия на филма в HD резолюция и 5.1 звук (с опция за 2.0), втори blu-ray диск с допълнителни материали, включващи седем отпаднали сцени, седем кратки филма за създаването на „Възвишение“ (за героите, режисурата, визията и монтажа, декори и костюми, музика и звук, продукция и премиери), рекламни видеоматериали (трейлъри, тв спотове) и галерия със снимки и плакати, както и трети диск (CD) със страхотната музика от филма на Петър Дундаков. Изданието също така съдържа и картичка с автографи от актьорите и оригинален реквизит от продукцията – монета от Арабаконашкия обир.

blu-ray на възвишение

Наистина чудесно издание, а благодарение на екипа на филма, вие имате шанс да спечелите една бройка от него. За да участвате в томболата, която ще определи победителя, искаме да споделите с нас:

Харесвате ли „Възвишение“ и защо бихте желали да притежавате това Blu-ray издание?

Отговорите си (заедно с координати за обратна връзка) изпращайте до 20 януари (включително) на адрес [email protected]!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. Наистина прехвалихте „Възвишение“ отвъд всякакви разумни граници. Едно от малкото ревюта в сайта, с които категорично не мога да се съглася. Филмът е скромен локален опит. Кадърно заснет, и дотам. Абсолютно неразбираем за всеки произволен зрител отвъд Калотина.

 2. Продължавам тайно да се надявам някой ден да видим и режисьорска версия на филма 🙂

 3. Библиотеката на българското училище
  Az-Buki-Vedi Köln би се радвала да спечели това колекционерско издание на “Възвишение”,защото така ще може да го гледат семействата на всички наши 160ученика!

  1. Ако не спечели – библиотеката на българското училище „Az-Buki-Vedi“ в Köln може да си поръча това колекционерско издание за 34.99лв от ozon.bg. Сори за рекламата, дано помогна!

  2. За да сме тoчни, сайтът е: Ozone.bg 😉

  3. Благодаря за уточнението, UZUMAKI ! Досадна грешка, извинявам се. ?

  4. Библиотеката на БНУ „Аз Буки Веди“ в Кьолн ще се радва на диска толкова, колкото гладуващите деца на Сомалия на диска с филма „Игрите на глада“.

 4. Филмът си е направо приличен за български такъв.гледаем,но за веднъж.костюми и сценография добри,повечето актьори не преиграват и театралничат,но сценарият и режисурата куцукат-слабо те вълнува кой ,какво как с изключение на този дето играе бг Санчо Панса.диалогът на моменти е съвременен.режисьорът влачи действието ту натам,ту насам,но това са си бели кахъри за бг филм.Ако го погледнем под призмата на българска версия на Дон Кихот даже си става.Само като го сравним с един отпадъчен продукт като ,,Откраднат живот“ ,,Възвишение “ си е направо много добър.И твори история -едва вторият бг филм, издаден на блу рей,доколкото ми е известно,при това в издание,каквото трябва да се прави.е цената е малко множко за бг зрителят.в крайна сметка може още да се желае,но от друга страна колко бг филми стават за гледане след 1989г. и от не бг публика?Евала и на озон и на издателите за куража

 5. и за кьолнчани само да добавя..моля моля за вас 17 евро не са кой знае какво,пък и филмът не е за ученици,а по скоро за публиката над 35-,,проваленото“бг поколение.като Сизиф това поколение се опита да добута камъка и да се возвиси,но,,,,,,,вятърните мелници победиха