Едва ли някой може да има толкова добър старт на новата година колкото Пол Мескал. Главна роля в предстоящото продължение на Гладиатор и номинация за най-добра мъжка рояла за две от най-престижните награди – BAFTA и „Оскар“. Някой ще каже, че това е достатъчно, но Мескал продължава да трупа престижни „дини“ под мишницата, като преди няколко дни официално беше съобщено, че младият ирландец ще се присъедини към един прелюбопитен проект на многоуважавания Ричард Линклейтър.

Минаха повече от три години откакто последно писахме за Merrily We Roll Along и от тогава много неща са се променили. Припомняме, че филмът ще бъде адаптация на един от успешните мюзикъли на вече покойния Стивън Зондхайм, разказващ за талантлив бродуейски музикален композитор Франклин Шепард, който загърбва семейство и приятели за да стане продуцент на холивудски филми. Историята се развива в продължение на 2 десетилетия като започва от върха на кариерата на Шепард и върви в обратен хронологичен ред, показвайки важни моменти от изминали години.

Ако можехме да поверим такава мащабна адаптация на някого то това несъмнено щеше да е Ричард Линклейтър. Той е от онези режисьори, които не винаги допадат на масовата публика, но всеки негов проект е кой от кой по-сантиментален и най-вече амбициозен. След успехите на Юношество, на който Линклейтър посвещава 12 години от живота си, той определено е решил да вдигне летвата като този път снимачната работа по Merrily We Roll Along ще обхваща цели 20 години. Продуценти са Линклейтър и дългогодишния му творчески партньор – Джинджър Следж, Джейсън Блум, Джонатан Марк Шърман и Майк Близард.

За проекта Ричард Линклейтър споделя:

За първи път гледах и се влюбих в Merrily през 80-те години и не мога да си представя по-добро място да прекарам следващите 20 години от света на мюзикъла на Зондхайм. Не влизам с лека ръка в това дългогодишно преживяване, но изглежда това е най-добрият, а може би и единственият начин тази история да бъде разказана справедливо.

Към проекта вече знаехме, че се присъединяват Бен Плат и Бийни Фелдстийн, които не са непознати за бродуейската сцена и които съответно влизат в ролите на Чарли – креативния партньор и текстописец – и театралния критик Мери, на които Франклин обръща гръб в преследване на мечтите си. Малко по-късно беше и обявено, че в главната роля ще влезе Блейк Дженър, но след обвиненията му за домашно насилие участието му в проекта тихомълком бе прекратено. Пол Мескал, от своя страна, ни се вижда страхотно попълнение към екипа. През последната година ирландецът беше част от немалко успешни проекти, включително и трогателния Aftersun, който получава заслужено внимание този сезон на наградите. Не сме виждали Мескал да пее и танцува досега, тъй като обикновено той има афинитет към емоционални и уязвими персонажи, но се възхищаваме на дързостта му да се предизвиква с роли от най-различно естество, така че сме любопитни какво ново може да ни представи. Предполага се също, че Мескал вече е заснел някакъв сегмент от филма.

През 2022 самият Бен Плат споделя, че първата част от Merrily We Roll Along, която всъщност се явява последна за филма, е вече снимана. Засега не е ясно дали тази част предстои да бъде изцяло презаснета след присъединяването на Мескал или Линклейтър някак си ще намери начин да запази представянето на Фелдстийн и Плат. Нямаме съмнения обаче че крайният продукт ще си заслужава и можем само да се надяваме да сме тук след 20 години, за да му се насладим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *