Признаваме си, че по никакъв начин не ни е притрябвало да плащаме за още една стрийминг услуга и трудно бихме казали, че съжаляваме, че Shudder още не е достъпен в България. Но хорър-ориентираната платформа вече от няколко години продуцира и разпространява много любопитни независими филми, обикновено доста по-различни и (често) много по-интересни от трилърите и хорърите, които се предлагат за широко разпространение в кината.

По тази причина следим и голяма част от новите проекти на Shudder, най-новият от които е The Apology, където в главната роля е Ана Гън, позната на всички като многострадалната Скайлър Уайт от Breaking Bad. Тук Гън влиза в ролята на Дарлийн, възстановяваща се алкохоличка, чиято невръстна дъщеря е изчезнала безследно преди 20 години. Десетилетия след травматичното събитие, Дарлийн се подготвя да посрещне Коледа, когато на вратата й неочаквано се появява братът на бившия й съпруг, който носи със себе си тъмни тайни.

Вижте трейлъра сега:

Най-любопитно ни се струва това, че филмът изглежда не се фокусира основно върху какво е станало с момиченцето преди години, нито пък с оцеляването на героите в момента, въпреки че очевидно се стига и до насилие. Загатва ни се, че The Apology е от най-интересния тип хоръри – такива, които използват жанра, за да разгледа морални и емоционални въпроси. В случая се открояват темите за майчиния инстинкт, оцеляването след трагедия и какво се случва, когато най-голямата ти травма изплува отново на повърхността, този път (евентуално) с ясен противник, срещу когото да бъде изправена.

Ето го и официалния синопсис:

Двадесет години след изчезването на дъщеря й, възсановяващата се алкохоличка Дарлийн Хейгън се подготвя да бъде домакиня на семейното коледно тържество заедно с най-добрата си приятелка Гретчен. Късно на Бъдни вечер обаче, отчужденият й девер Джак, се появява неочаквано, носейки носталгични подаръци и тежка тайна. Скоро Дарлийн ще се окаже приклещена между логическите постъпки и безмилостните инстинкти. Затворени заедно заради вилнееща буря, героите се озовават в битка на умове, която ескалира в насилствена игра на отмъщение.

The Apology e написан и режисиран от дебютантката Алисън Стар Лок. В главните роли са Ана Гън, Джанин Гарофало и Лайнъс Роуч.

Филмът ще дебютира в отделни кина и стрийминг платформите Shudder и AMC+ на 16 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *