„Заразно зло: Възмездие” („Resident Evil: Retribution”)

Я сега да видим, колко бързо може да кажете ri-di-cul-ous! Пълният трейлър на „Заразно зло: Възмездие” („Resident Evil: Retribution”) е вече факт и нещата изглеждат точно както може да се очаква – и от филм от поредицата, и от Пол У. С. Андерсън конкретно.

Освен тоновете нелепици и неприличен екшън и, разбира се, облечената в тесни, секси дрешки Мила Йовович, зомбитата и кофти направените мутирали създания, този трейлър за първи път предлага и обяснение (поне частично) какво точно се крие зад завръщането на по-големите имена от първите филми като Мишел Родригес, Одет Фер и Джейсън Айзъкс. И по-важното, как това завръщане е мотивирано сценарно, защото както може би знаете, тези герои не са… абе, нека да кажем, че повечето от тях отдавна „спряха да ги дават”.

Радва ни това, че Андерсън е наясно, че цялата работа е абсолютно нелепа и не се опитва да го крие. Даже напротив, част от нещата са изведени като акцент. Един от елементите, които спасиха предния филм от тотална катастрофа, беше 3D-то и очакванията ни са и тук то да изиграе важна роля – на част от кадрите си личи, че към него отново е подходено с повече внимание. По-важно за нас обаче са секси мацките, а в това отношение този път имаме един голям „Check!” – все пак Сиена Гилори се завръща като Джил Валънтайн за повече време.

За финал вижте два нови плаката, както и официалния синопсис на филма.

„Заразно зло: Възмездие” („Resident Evil: Retribution”)

„Заразно зло: Възмездие” („Resident Evil: Retribution”)

Смъртоносният Т-вирус на Umbrella продължава да опустошава Земята, превръщайки световното население в легиони хранещи се с плът зомбита. Последната и единствена надежда на човечеството, Алис (Мила Йовович), се събужда в сърцето на най-секретната база на Umbrella и прониквайки все по-дълбоко в комплекса, тя разкрива все повече и повече за мистериозното си минало. Без сигурно убежище Алис продължава да преследва виновните за заразата; мисията, която я отвежда от Токио до Ню Йорк, Вашингтон и Москва, ескалира в главозамайващо откритие, което ще я принуди да преосмисли всичко, което някога е смятала за истина. С помощта на нови съюзници и стари приятели Алис трябва да се бори да оцелее достатъчно дълго, за да избяга от един враждебен свят на прага на пълната разруха. Обратното броене започна.

„Заразно зло: Възмездие” („Resident Evil: Retribution”) е петият филм от успешния франчайз, режисьор и сценарист отново е Пол У. С. Андерсън, а Мила Йовович се завръща в ролята на Алис. Сред останалите актьори са Мишел Родригес, Кевин Дюранд, Ли Бингбинг, Шон Робъртс, Йохан Ърб, Сиена Гилори, Джейсън Айзъкс и Одет Фер.

Премиерата на филма – в 3D – е 14 септември 2012.

„Заразно зло: Възмездие” („Resident Evil: Retribution”)

„Заразно зло: Възмездие” („Resident Evil: Retribution”)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Изглежда яко, но то за мен в тези филми, само историята има значение :Д Предната си беше як фенсървиз към феновете на игрите и се надявам тук да е същото.
    Това първото зомби, което се появява, много прилича на Majini-тата от петицата. А и идеята за Джил, която играе на страната на лошите, командвана от скараб-а на гърдите й, отново е от там 🙂
    Та се надявам Андерсън да не се изложи поне в това отношение, особено с намесата и на Ейда Уонг.

  2. Аз пък мисля, че това ще е един от Филмите на годината (с главно Ф) 😉

  3. Втората част беше най-епохална.
    Абсолютно целенасочено вървяха на ръба на пародията.
    Култова сцена – Джил Валънтайн влиза в полицейския участък, прави 4 – 5 хедшота, казва, че това са зомбита и всички трябва да се спасяват и хоп, всички след нея. Или онзи тип дето газеше зомбитата с колата и викаше „GTA, Motherfucker!“ Или пък нахоканата латино репортерка, която я изядоха дечицата… И прочие, и прочие.
    Запомнящ се филм!

  4. Да втората част беше най-добра ,много ми хареса още като излезе !

  5. Ох, на такива трейлъри от само себе си лявата ръка ми е на WASD а с дясната кликам бясно левия бутон на мишката.
    Все пак концепцията не е ли филм по игра…ако се опитваме да изскочнеме от гейменето и да задълбаем в сценария, може да стане ‘айняно.

  6. На мен втора час ми е могъщо тъпа въпреки Сиена! 🙁 Аз съм почитател на първия филм. Според мен е барнат добре. Едно от по-добрите изпълнения на Уъртлес Шит.

  7. Втората част е най-малоумна точно от сценарна гледна точка и гавра с оригиналната игра. Пример: Nemesis става добър (ВТФ!!!!!!1)!
    Аз затова харесвам последната, защото е пълен и тотален фенсървис, който няма да бъде разбран и харесан от хора, които не са фенове на играта (има изключения, разбира се :Д).
    А иначе за самите качества на филма никой не спори :Д