Много от независимите фестивални драми за родители с тийнейджъри като цяло следват едни и същи сюжетни нишки, за да ни разкажат общо взето универсалната история на трудностите на порастването и как с любов и търпение в крайна сметка можем да проеодолеем поколенческите си различия. Тези филми може и да не се различават много един от друг, но стига да са с талантливи актьори и да имат приятен диалог, ще продължаваме да ги гледаме години наред.

Днес ще ви покажем трейлър за режисьорския дебют на Джеси Айзенбърг, за който се вълнуваме откакто беше обявен. Неговият филм When You Finish Saving the World изглежда като точно такъв тип история, но (надяваме се) ще се открои именно заради типичното сухо и много специфично чувство за хумор на Айзенбърг.

Самият сюжет разказва за майка и син, които се отдалечават един от друг все повече. Синът е зает с интернет славата си и с преследването на умното момиче в училище, докато майката пренасочва нежеланата си грижа към добродушен тийнейджър, попаднал в подслона, където тя работи. В главните роли са Джулиан Мур и Фин Улфхард, които знаехме, че ще са страхотна двойка на екран още от начало.

Вижте доказателството сега:

Определено не очаквахме момента в самото начало на трейлъра, когато майката зарязва сина си да се оправя сам, вместо да му изпълнява прищявките и се вълнуваме какво говори това за целия филм. Докато наистина смятаме, че усещаме как се развиват повечето подобни истории, тук има вероятност спецификата на сценария и страността на героите да са нещото, което ни изненадва и печели. Сигурни сме, че ще се насладим на актьорската игра на Мур и Улфхард, но ни е интересно как ще се развият техните отношения, защото подозираме, че това е един от малкото филми в този жанр, който може да ни поднесе нещо различно от захаросания финал, който всички очакваме. Страхотните ревюта, които получи  „When You Finish Saving the World“ след официалния си дебют на фестивала Сънданс също ни дават доста сериозни очаквания и ще чакаме с нетърпение, докато дойде моментът да го видим и ние.

Режисьор и сценарист на When You Finish Saving the World е Джеси Айзенбърг. В ролите са Джулиан Мур, Фин Улфхард, Алиш Боу, Джей О. Сандърс, Били Брик и Еленор Хендрикс.

Филмът ще излезе в определени кина на 20 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *