Деймън Уейънс като Роджър Мърто и Клейн Крауфорд като Мартин Ригс
Деймън Уейънс като Роджър Мърто и Клейн Крауфорд като Мартин Ригс

Вчера Fox представиха трейлъри на по-големите си предстоящи сериали, сред които е и „Смъртоносно оръжие”, вдъхновен от класическата едноименна поредица екшън филми с участието на Мел Гибсън и Дани Глоувър. Предвид статута на филмите, бяхме леко скептични към този проект още от самото начало, но след обявяването на кастинга, включващ Деймън Уейънс като Роджър Мърто и Клейн Крауфорд като Мартин Ригс , позагубихме и малкото интерес, който имахме.

Преди няколко дни обаче чухме, че Fox са харесали пилотния епизод и са одобрили сериала за цял сезон, което ни вдъхна лека надежда, че авторите, начело с Мат Милър („Forever”, „The 100”), са се справили подобаващо. Решихме, че може пък и да се повтори случаят с „Фарго”, „Ханибал” и „Bates Motel” – в началото бяхме ужасно резервирани, заради изключително високите качества на филмите, на които са базирани, но сериалите се оказаха повече от достойни.

Сега с първия трейлър може да придобием известна представа какво ни очаква.

Много рядко имаме толкова категорични реакции към трейлър – смятаме, че видяното изглежда повече от ужасно на всяко едно ниво! Толкова сме отвратени, че не знаем какво да кажем. Чухме разни колеги да говорят за наличието на химия между Уейънс и Крауфорд, но ако кажем, че такава липсва, според нас ще е „understatement”-ът на годината!

Ако сред вас има такива, на които видяното им допада, можем да ви кажем само „приятно гледане”! На нас този сериал трябва да ни го препоръча всеки, който срещнем, и да събере де що има „Еми”-та и „Златни глобуси”, за да му дадем шанс, а дори и тогава не сме сигурни, че бихме се жертвали.

Режисьор на първия епизод на „Смъртоносно оръжие” е МакДжи, а в ролите са Деймън Уейънс, Клейн Крауфорд, Кийша Шарп, Джордана Брустър, Кевин Рам, Чандлър Кийни, Джонатан Фернандес и други.

Премиерата ще бъде тази есен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Ужас… Освен за тоталната липса на химия между тия двамата, аз бих се хванал и за кастинга изобщо – тоя, дето играе Ригс, не може да стъпи и на най-вътрешния кръг от отпечатъка на малкия пръст на Мел Гибсън; на Мел очите му крещяха „луд съм“, а тоя е пълен питомник. Уейънс пък изобщо не прилича на дърто, семейно ченге – или поне не по начина, по който приличаше Глоувър; за някой римейк на „Лоши момчета“ може евентуално да стане (ама надали де), но за „Смъртоносно оръжие“…

  2. MaкДжи е вредител… а аз продължавам отчаяно да си мечтая Донър, Глоувър и Гибсън да направят едно последно завръщане към франчайза. 🙁

    1. Yep. Даже се подсетих за един стар спор с Дринов по повод поредицата: той е фен на първия, а аз смятам, че вторият е по-як и по-дийп като филм оувърол.

  3. Това ще се направя, че не съм го видял, а вие имате един час да го изтриете от сайта :Х.
    Трябва ли Уил Смит да ме светне.

  4. Ебати дъното… прилича на някаква пародия. А кастът… кастът е толкова зле, че дори не трябва да го коментираме. НИИИИИИИИШТО ООООПШТО…

    Не, не… явно няма как пишейки да изразя адекватно мнението си към това, което видях. Следващият път на живо – веднага ме питайте!

    Пожелавам отрицателен рейтинг за тоя сериал… и окончателното му спиране, преди да е приключил полусезонът!

  5. Това си минава за средностатистически екшън сериал и само имената на героите могат да подскажат че уж е телевизионен вариант на филма.

  6. Прилича на онези сълзливи негърски филми за сватби и погребения със средна оценка 3.5.