„Norwegian Wood”

По всяка вероятност в момента хипстърите от цял свят получават душевен оргазъм и няма как да бъде другояче, тъй като един от техните идоли Харуки Мураками най-накрая се сдоби с модерен филм, какъвто според тях той заслужава.

Сега тези, които ги мързи да прочетат романа – не е за вярване, че дори и сред самите хипстъри има самозванци (нещо като позьори сред позьорите) – могат да гледат филма и после да се правят на анти-глобъл интелектуалци и да твърдят, че са чели Мураками, а класическите представители на тази мега досадна прослойка могат да си дуднат на спокойствие, че техният идол е бил съсипан.

Няма да е съвсем честно обаче, ако не кажем, че трейлърът не изглежда чак толкова зле – ако не друго, заснет е доста прилично. Освен това, част от ревютата на филма не са чак толкова трагични, така че туко виж излязло нещо от него. Пък и едва ли ще е по-зле от „Вероника решава да умре”. Всъщност нищо не е по-зле от Куелю, така че това отпада.

Както можете да се досетите „This Bird has Flown” (Norwegian Wood) на Бийтълс присъства и в трейлъра.

Любовта на Тору и Наоко е всеотдайна, но белязана от трагичната смърт на най-добрия им приятел. И докато Наоко все повече се оттегля в някакъв свой свят, Тору открива, че светът край него е крайно интересен и се чувства силно привлечен от една независима и сексуално освободена млада жена.

Режисьор на филма е Тран Ан Хунг, в ролите ще видим Кеничи Матсуяма и Ринко Кикучи, а любителите на хубавата музика ще оценят саундтрака, който е дело на Джони Грийнуд.

Премиерата на филма е 11 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments