За всички е ясно, че съществуват легенди, които преминават крехките граници между различните светове в гигантската индустрия за забавления. Това се случи преди почти десетилетие с The Lego Movie на Фил Лорд и Кристофър Милър, а след няколко месеца ще се появи и нов, пълнометражен анимационен приключенски екшън, посветен на герой, създаден преди четиридесет години – Супер Марио Bros.: Филмът (The Super Mario Bros. Movie). Прочутият мустакат водопроводчик Марио, с когото са играли няколко поколения Nintendo-запалянковци, е създаден от Шигеру Миямото и отстъпва по популярност (и приходи) в собствената си компания само на Pokémon.

Сега резултат от партньорството между Nintendo и Illumination Studios е оживялото Гъбено царство и очакването Супер Марио Bros.: Филмът да се окаже забавление, което ще върне славата на Марио, Луиджи, Принцеса Прасковка и компания за новите поколения младежи – на кино. Но преди да видим новия трейлър – ето как се появява Кралят на купите Боузър (с внушителния тембър на Джак Блек) и как Марио се озовава сред гъбите…

Буквално преди часове, на специално стрийминг събитие бе представен първият пълен трейлър на Супер Марио Bros.: Филмът, в който вземат участие почти всички важни герои на това шарено приключение. И като казваме „шарено“ – обърнете внимание на дъгата, която (забележително) напомня Бифрьост, както и на репликата на Принцеса Прасковка за „много галактики, които разчитат на нас“. Ясно е, че ако се направят (тайни) препратки към други блокбастърни франчайзи – зрителите и приходите ще се увеличават, пък и трябва да се оставят малки „кукички“ за вниманието на по-възрастните – майки, татковци и други роднини, които ще трябва да заведат децата си на кино, нали?

Неизбежно е Nintendo и Illumination Studios да разчитат на носталгията на по-възраствните поколения и на закачливи препратки към игрите от 80-те години – Супер Марио Bros.: Филмът отдава заслужена почит на първоизточника и миналото, но и авторите му се забавляват искрено с героите и мистериозните им приключения в тази фантастична вселена.

И няма да пропуснем да отбележим факта, че продуцентите на филма са осигурили впечатляващ актьорски екип – ролите в оригинал озвучават Крис Прат (Марио), Аня Тейлър-Джой (принцесата), Чарли Дей (Луиджи), Джак Блeк (Боузър), Сет Роугън (Донки Конг), Кийгън-Майкъл Кий, Фред Армисен, Кевин Майкъл Ричардсън, Себастиан Манискалко и др.

Режисьори на Супер Марио Bros.: Филмът са Арън Хорват и Майкъл Йеленик (Малки титани: В готовност! Филмът), по сценарий на Матю Фогъл (Миньоните 2). Продуценти са създателят и изпълнителен директор на Illumination Крис Меледандри и създателят на Марио и поредицата игри Mario Bros. Шигеру Миямото.

И така – играта започва със Супер Марио Bros.: Филмът на 31 март 2023. У нас ще може да бъде видян на кино в 2D и 3D-варианти, както и в дублирана, и субтитрирана версия.

Очакваме отзивите на младите, бъдещи фенове!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment