„Фарго” - сезон 2

Накратко: в понеделник беше премиерата на доста очаквания втори сезон на „Фарго” и по този повод решихме да спретнем една последна новина с рекламни клипове – да припомним на тези от вас, които са забравили, че му е дошло времето, и още веднъж да се опитаме да убедим тези, които досега не са гледали сериала, че пропускат нещо наистина специално.

Предлагаме ви един интересен задкулисен поглед, в който „шоурънърът” Ноа Хейли и част от актьорския състав споделят мислите си за естеството на сериала, конкретната история и темите във втори сезон, както и за времето, в което се развива действието. Наравно с него, може да видите и един нов, удължен британски трейлър и два нови промо-клипа.

Зад кулисите

Удължен трейлър

Промо

Все още не сме гледали първия епизод, за да дадем някакво ранно мнение за този сезон, но засега отзивите на колегите зад океана са изключително положителни. На базата на всички реклами до момента (както и на качествата на първи сезон), сме склонни да се доверим на мнението им.

Последно ви предлагаме да си припомните пълния синопсис и първия официален трейлър, който беше блокиран за нашата територия и вече не може да бъде видян в оригиналната ни новина, посветена на него.

Трейлър

Новият „true crime” случай във втората глава на „Фарго” ни отвежда назад към 1979 г. в Сю Фолс, Южна Дакота и Лавърн, Минесота, където младият щатски полицай Лу Солверсън (Патрик Уилсън), който наскоро се е върнал от Виетнам, разследва местна престъпна банда и голям мафиотски синдикат. В сглобяването на различните улики му помага неговият тъст, шериф Ханк Ларсън (Тед Дансън). Разследването отвежда двамата до колоритни образи като градския адвокат на Лавърн, Минесота Карл Уедърс (Ник Оферман). Ветеран от корейската война, Карл е цветист пияница, благословен с дарбата на сладкодумното дърдорене на истински измамник.

Носителят на три награди „Еми” Брат Гарет участва в ролята на Джо Було, лидерът на  северното разширение на криминалния синдикат на Канзас Сити. Новото лице на корпоративната престъпност, Джо внася „Walmart” манталитета в провинциална Америка. Неговият „номер две” е Майк Милиган (Бокийм Удбайн). Отчасти бияч, отчасти детектив, Майк е винаги усмихнат, но шегата обикновено е за чужда сметка. Було и бандата му са си набелязали за цел мафиотското семейство Герхард във Фарго, в момента предвождано от Флойд Герхард (Джийн Смарт).

Докато съпругът ѝ е на крачка от смъртта, Флойд поема семейния бизнес, ядосвайки най-големия си син Дод Герхард (Джефри Донован). Нетърпелив и с жестокост равна амбициите му, Дод няма търпение да чака и двамата му родители да умрат, за да вземе властта и да разшири бизнеса им от кралство в империя. Беар Герхард е средният син – заплашително голям мъж, който (въпреки че не е особено артикулиран) е най-свестният от цялото семейство. Рай Герхард (Кийран Кълкин), най-малкият от клана Герхард, вижда себе си като „голяма работа”, но в действителност е като малко куче, което лае много.

Премиерата на втори сезон на „Фарго” беше 12 октомври по FX. В ролите ще видим Патрик Уилсън, Тед Дансън, Кирстен Дънст, Джеси Племънс, Джийн Смарт, Брус Кембъл, Брад Гарет, Ник Офърман, Адам Аркин, Бокийм Удбайн, Майкъл Хоган, Кийран Кълкин, Джефри Донован, Ангъс Самсън и други.

„Фарго” - сезон 2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Първи сезон беше страхотен! Надавам се, че са запазили нивото и във втория. Може би трябва да шумим повече около телевизионни продукции от такъв тип? 🙂

  2. Впрочем, и втори сезон започна – поне за мен – доста добре. Патрик Уилсън и Кирстен Дънст (чиято роля май е еквивалентна на ролята, която изигра Мартин Фрийман миналия сезон) ми направиха особено добро впечатление. Ник Офърман също е култов 🙂

  3. Изгледах втори сезон. За мен нивото отново е много високо. Чисто кино си е това – просто един дълъг филм разделен на части. И двата сезона са задължителни за феновете на Братята и на качественото кино.