През юни месец видяхме кратък тийзър на норвежкия хорър „Troll”, който режисьорът Роар Утауг е заснел за Netflix. Рекламата тогава ни представи огромното създание за кратко, но нищо повече. Сега, оставайки по-малко от месец до премиерата, стрийминг гигантът е решил да отприщи целия ужас, на който е способно митологичното чудовище.

Вижте официалния трейлър:

Аналогията с филми като „Годзила” и „Кинг Конг” е просто неизбежна. Идейно изглежда, че „Troll” ще е повече кайджу екшън филм, а не мрачен хорър за скандинавската митология. Някои сцени, като тези към края с колата и преследващия ги трол, могат да бъдат изключително познати на хора, гледали споменатите заглавия за сходни огромни създания, разрушаващи градове. Разбира се, надяваме се, че Роар Утауг и сценаристът Еспен Аукан са се постарали малко повече от високобюджетен рип-оф на „Годзила”.

Ето и официалното описание на сюжета:

Дълбоко в недрата на планините на Довре нещо огромно се пробужда след като е било в плен в продължение на хиляди години. Разрушавайки всичко по пътя си, съществото бързо се приближава към столицата на Норвегия. Но как можеш да спреш нещо, за което си бил убеден, че съществува само в норвежката митология?

Вижте и официалния плакат на филма:

trollposter_20221103

Troll” е режисиран от Роар Утауг („Tomb Raider: Първа мисия”, „The Wave”) по сценарий на Еспен Аукан. В ролите ще видим Мари Уилман, Ким Фалк, Мадс Петерсен и други.

Премиерата е насрочена за 1 декември по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *