Не е тайна, че сме големи почитатели на Мартин Макдона и очакваме Баншите от Инишерин (The Banshees Of Inisherin) с огромно нетърпение още от обявяването на проекта, когато се разбра, че Макдона отново ще работи с актьорите от повече от прекрасния В Брюж Брендън Глийсън и Колин Фарел.  И без значение какво щяхме да видим като реклами, филмът щеше да присъства в списъка ни със „задължителни“.

А маркетингът, съвсем не изненадващо, се оказа чудесен – от ранния снимков поглед, през първия трейлър, до най-новата реклама, която ще видите по-долу – и само допълнително засили нетърпението. Отличните фестивални отзиви и наградите, които Баншите от Инишерин взе от Венеция – за най-добър сценарий в лицето на Макдона и най-добра мъжка роля за Колин Фарел, се явиха като черешката на тортата.

Припомняме, че действието на Баншите от Инишерин се развива на усамотен остров край западното крайбрежие на Ирландия и разказва за двама дългогодишни приятели Падрик (Фарел) и Колм (Глийсън), чиито отношения се оказват в задънена улица, след като Колм неочаквано решава да прекрати приятелството им. Поразеният Падрик, подпомаган от сестра му Шивон (Кери Кондон) и проблемния младеж Доминик (Бари Киогън), се опитва да оправи връзката, отказвайки да приеме ситуацията. Но неспирните опити на Падрик само заздравяват решителността на бившия му приятел и когато Колм отправя отчаян ултиматум, събитията бързо ескалират с шокиращи последици.

Вижте новия трейлър.

Всичко около Баншите от Инишерин звучи и изглежда прекрасно и силно се надяваме да можем да видим филма на голям екран у нас – най-малкото на някой фестивал. Очакваме оригинално, забавно, но и сърцераздирателно изследване на края на взаимоотношения между двама души (без значение от пола), както и на старостта и живота на хора, които (вече) са изолирани от света и хода на историята и са принудени да се изправят пред собствената си незначимост.

Вижте и един постер.

banshees_of_inisherin_xlg

Режисьор и сценарист на Баншите от Инишерин (The Banshees Of Inisherin) е Мартин Макдона (В Брюж, Седемте психопата, Три билборда извън града), а в ролите са Колин Фарел, Брендан Глийсън, Кери Кондън, Бари Киогън, Пат Шорт, Гари Лайдон и др.

Премиерата е на 21 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *