През изминалия уикенд се проведе едно от най-важните събития за филмовата индустрия всяка година, където феновете на киното се събират, за да се срещнат с творците и да получат информация за най-очакваните предстоящи проекти. Говоря, естествено, за Международния филмов фестивал в Торонто.

А, имаше и D23.

Както винаги, конвенцията на Disney ни подхвърли няколко късчета информация, които да ни заинтригуват за бъдещите им проекти. Харисън Форд се разчувства, говорейки за Индиана Джоунс! Нови сериали в света на „Междузвездни войни“! Филм за…звездата в логото на Disney? Боже мой.

И както винаги, Marvel поеха сцената и показа няколко клипа от предстоящите си филми. Повечето от тях не са налични за публиката извън конвенцията, но студиото сподели два трейлъра на техни горе-долу интригуващи проекти.

Първият е „Secret Invasion“ – 6-епизодният сериал по Disney+, който ще започне Фаза 5 на вселената на Marvel. Базиран на едноименния комикс, този проект ще разкаже за тайнствената война между хората и извънземната раса Скръл, която има способността да променя формата си, и обещава да бъде мрачен, параноичен трилър. Самюъл Л. Джаксън и Коби Смолдърс водят актьорския състав, запълнен от Дон Чийдъл, Бен Мендълсон, Мартин Фрийман и новите попълнения Емилия Кларк и Оливия Колман. Очакваната премиера е в началото на 2023. Вижте трейлъра тук:

Изглежда…скучно. Продължаваме.

Werewolf by Night“ представлява нещо доста по-вълнуващо за Marvel, а именно самостоятелен „special“, тоест кратък филм, който ще дебютира в Disney+ и ще разкаже някаква мъничка история в богатия свят на MCU. Проектът извира от дългата традиция в Marvel Comics за продължителни хорър заглавия и ще представлява един вид експеримент с формата и визията на супергеройски филм. Именно такива неща искахме от Marvel, когато започнаха да правят неща за стрийминг, и най-накрая получаваме нещо, което има потенциала да бъде интересно и нетрадиционно.

Werewolf by Night“ е режисиран от прочутия филмов композитор Майкъл Джакино, който без съмнение е интригуващ избор за тази позиция. От една страна, той винаги е умеел с музиката си да прави подобни поп-културни омажи (филмчето очевидно имитира хорър филмите от 40-те и 50-те), но от другата страна, той няма никакъв опит като режисьор и може би е просто поредния избор на талант, служещ като лесно контролируема пешка за Marvel.

Трейлърът ни показва някои от най-визуално отличителните кадри от целия MCU, но в същото време не изглежда, сякаш Джакино твърде много е избягал от темплейта. Предстои да видим дали Marvel ще ни зарадва с малко истински хорър точно преди Хелоуин – премиерната дата на „Werewolf by Night“ е 7 октомври.

warewolf-poster-_20220912

Сега към същинските новини – новите филми на Райън Джонсън и Стивън Спилбърг дебютираха в един и същи ден в Торонто и получиха възторжени ревюта! Киното е живо, folks.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment