Шарлот Гейнсбур

Както споделят колеги отвъд Океана, тъй като наближава изборно време, тематиката с нелегалните емигранти логично изплува на преден план, и дори готовите филмови сюжети могат да се използват в предстоящите дискусии. „Samba” е нов филм от създателите на „Недосегаемите” – Оливие Накаш и Ерик Толедано, които отново разчитат на комедийния талант на Омар Си, за да разкажат за перипетиите в борбата на един емигрант срещу властите за депортиране. Съюзници в каузата са още Тахар Рахим и Шарлот Гейнсбур.

Samba” разказва недокументираната и много забавна история на един общ работник в кухнята, който иска да запази шанса да живее в Париж и да избегне депортация. Когато на Самба (Си) му е наредено да напусне Франция, той прибягва до помощта на емоционално уязвимата адвокатка Алис (Гейнсбур) – тя е с малък опит по емигрантските въпроси, но взима присърце случая. Героите в сюжета се вдъхновяват взаимно да преоткрият себе си в една жива комедия, изпълнена с мек хумор, сърдечност и оптимизъм.

Филмът беше показан за първи път в Торонто и Сан Себастиан миналата есен, и след няколко фестивала и пускането му на екран в много държави по света, почти година по-късно този нов представител на европейското кино ще се добере до ограничено разпространение в Щатите – от 24 юли 2015. Дано фактът, че героите говорят на френски, не уплаши зрителите от нова среща с вечно-непознатото-и-ново европейско кино…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *