През февруари месец споделихме, че Netflix са обединили сили с Take-Two Interactive да пренесат подводния свят на играта „Bioshock” на голям екран. Тогава все още не разполагахме с никаква информация, освен че по проблематичния проект отново се работи. Още тогава стрийминг гигантът сподели, че планира да превърне адаптацията в поредната филмова вселена, разказвайки още истории от трите част на поредицата. За съжаление, те твърдяха подобно нещо и за сериала по „Resident Evil”, но няма и два месеца след премиерата му той бе канселиран. Затова ще почакаме да видим резултата от този опит преди да потриваме доволно в очакване ръце.

Припомняме ви, че това също така не е първият опит “Bioshock” да бъде екранизиран. Още през 2008 година, само месеци след премиерата на играта, Гор Вербински се беше заел с тази задача. За съжаление неговата R визия не съвпадна с вижданията на големите клечки в Universal и проектът пропадна.

Все пак Netflix са достатъчно сериозни и този път нещата изглежда сякаш да се случат. Тези дни научихме, че режисьорът на „Аз съм легенда” и „Игрите на гладаФрансис Лорънс е нает със задачата да оглави адаптацията. В момента той работи над предисторията на популярната тийнейджърска поредица под заглавие „Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes“ и плановете са да започне работа по „Bioshock” веднага след като приключи.

Още една добра новина е включването на Майкъл Грийн като сценарист. Той е познат от филми като „Блейд Рънър 2049” и „Логан: Върколакът”. Чудесни заглавия, които ни дават надежда за изпипан и интересен сценарий. Разбира се, Грийн има и попълнения като „Green Lantern” във филмографията си, но ще се направим, че не сме го видяли.

Първите две игри от поредицата „Bioshock” се развиват през шейсетте години на миналия век в подводния град Rapture, в който цари безмилостна гражданска война. Хората притежават специални умения благодарение на експериментален серум. В града бродят и така наречените Big Daddies – мутирали обитатели, които буквално са се слели с водолазните си костюми. Главен герой е претърпелият самолетна катастрофа Джак. Той стига до Rapture и постепенно започва да разгадава неговите тайни и мистерии.

Надяваме се в скоро време да научим как точно Майкъл Грийн и Netflix ще подходят към историята и да получим първите избраници, готови да се потопят в богатия, но опасен свят на Rapture.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. О, боже не. Биошок е еда от най-стохотните игри. И сега си я разцъквам. (Е продължвам да си мечтая за Триология по Сталкера, но там и да рекат да навлязат в дебрите на ядрения реактор, каквото и да направят ще осерат пейзажа). Винаги съм се надявал на качествено и серизоно направен филмов проект. Но не с Лорънса… Жалко, че Вербински не го реализира….