Вим Вендерс и Сара Поли

Кан още не е започнал, а ние имаме новина за Берлинале 2013 – тогава се очаква премиерата на новия филм на Вим ВендерсEvery Thing Will Be Fine”. Драматичната история е по сценарий на Бьорн Олаф Йоханесен, а една от ролите е поверена на актрисата-сценарист-режисьор Сара Поли, за чиито проекти и особено за интригуващия „Take This Waltz” сме ви споменавали много хубави неща (все още в сферата на очакванията, и се надяваме да дойде на екран!)

Свръхкраткия първоначален синопсис на проекта на Вендерс споменава немски фокусник, който изчезва сред дивата природа на Норвегия. Според поясненията на компанията Neue Road Movies, която е основана от режисьора и продуцира поовечето от проектите му, сюжетът май ще бъде доста различен:

Един ден, докато кара безцелно в покрайнините на града след поредната домашна кавга, Томас случайно блъсва с колата си едно дете, и то умира. Следващите 12 години са белязани от този нещастен случай – историята проследява влиянието на трагичния факт върху живота на Томас. Ще съумее ли той да превъзмогне случилото се? Ще може ли някога отново да погледне в огледалото, и да види там обикновен човек, а не убиец?

Все още няма информация какво ще е актьорското участие на Сара Поли, но пък и работата по продукцията тепърва набира скорост. Бюджетът до момента е около 770 000 долара, очаква се инвеститори да проявят интерес на пазара на фестивала в Кан, където проектът ще бъде представен от световните му разпространители HanWay.

След като приложи по брилянтен начин триизмерната технология в поетичното есе, посветено на Пина Бауш, и филмът му „Пина” беше номиниран за документален „Оскар”, Вендерс планира да заснеме „Every Thing Will Be Fine” в 3D. Ако са верни предположенията, че премиерата му ще бъде включена в програмата на Берлинале, филмът трябва да е готов до края на 2012 година, така че със сигурност скоро ще научим повече подробности около него.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *