Филмите и сериали по най-различни игри станаха толкова много през последните няколко месеца, че вече ни е трудно да следим всичките. Най-новото попълнениe в списъка идва от Netflix, които са обединили сили с Take-Two Interactive, за превърнат „Bioshock” в игрален филм. Плановете са това да се превърне в поредната филмова вселена, разказваща най-различни истории от игровия свят.

Припомняме ви, че това не е първият опитBioshock” да се пренесе на голям екран. Още през 2008 година, само месеци след премиерата на играта, Гор Вербински се беше заел с тази задача. За съжаление неговата R визия не съвпадна с вижданията на големите клечки в Universal и проектът пропадна. Време е феновете най-после да получат дългоочакваната адаптация.

Bioshock” франчайзът се състои от три игри. Първите две се развиват през шейсетте години на миналия век в подводен град на име Rapture, в който цари безмилостна гражданска война. Хората притежават специални умения благодарение на специален серум. В града бродят и така наречените Big Daddies – мутирали обитатели, които буквално са се слели с водолазни костюми.

Филмът ще бъде продуциран от Take-Two Interactive и Vertigo Entertainment. Ако Netflix се придържат към сюжета на първата част, то ни очаква среща с претърпелия самолетна катастрофа Джак. Той стига до града и постепенно започва да разгадава неговите тайни и мистерии. Разбира се, възможности има много и истории за разказване безкрай.

Ето какво споделя изпълнителният директор на Take-Two Interactive Щраус Зелник:

Netflix са сред най-добрите и прогресивно мислещи разказвачи сред цялата развлекателна индустрия. Развълнувани сме, че те споделят нашата визия и отдаденост на „Bioshock” франчайза, който е обичан от милион фенове по цял свят. Cloud Chamber studio работят усилено по следващата част на играта, а в комбинация с партньорството ни с Netflix, оставаме силно убедени, че „Bioshock” ще продължава да завладява и забавлява публиката като никога досега.

На този етап, разбира се, няма никаква информация за сюжет, режисьор или подбран актьорски състав, но това със сигурност ще се промени през идващите месеци. Дали Netflix ще се опитат да създадат близка до оригинала адаптация по подобие на плановете на Вербински или ще поемат в коренно различна посока? Предстои да разберем.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Най-добрата новина от последните години.
    Биошок е чудесна игра и заслужава чудесна адаптация. Дано я направят като хората…