Крушата не пада по далече от дървото, както се казва, затова и в началото на тази година имахме удоволствието да гледаме дебютната роля на Купър Хофман – сина на брилянтния Филип Сиймор Хофман, който ни впечатли в последния филм на Пол Томас Андерсън „Licorice Pizza”. Не бяхме никак учудени от решението на Андерсън да сложи в главна роля неопитния Купър, имайки предвид дългогодишното приятелство на режисьира и Ф. С. Хофман, с когото са работили заедно по 5 проекта. И въпреки че Холивуд се крепи на непотизъм и е изпълнен с отрочета на известни хора, които нямат и капка талант, ние имахме пълно доверие в Андерсън и решението му очевидно не се е основавало единствено на сантименталност, тъй като останахме силно докоснати от играта на младия Купър. Рано е да се каже дали кариерата му ще достигне подобни висини като тази на баща му и дали ще успее да се измъкне от сянката му, но засега просто се надяваме да го виждаме в още подобни интересни проекти.

И ето, че няма и половин година след като „Licorice Pizza” бе удостоен с 3 номинации за „Оскар“ и Купър Хофман вече има нов проект на хоризонта, в който ще си партнира с Дейвид Харбърс, познат на широката публика от „Stranger Things”. Предстоящият филм „The Trashers”, чиито снимки предстоят идната есен, ще е базиран на реалните събития около възхода и падението на мафиота от Кънектикът Джими Галанте, който има бизнес за събиране на боклук, а през 2004 г. купува юношески отбор по хокей и прави 17-годишния си син Ей Джей негов президент и главен мениджър. Отборът, известен като „Danbury Trashers“, противно на очакванията става популярен предимно със своя груб и насилствен стил на игра, създавайки си голяма фенбаза и печелейки многобройни мачове. Успехът и славата на отбора обаче приключват внезапно с ареста на Галанте по 72 криминални обвинения. Галанте в крайна сметка бива обвинен в измама на Обединената хокейната лига, както и за други измами, свързани с бизнеса му. Историята на Галанте оставя доста голяма следа в поп културата, тъй като той е предполагаемото вдъхновение за един от най-емблематичните телевизионни герои на всички времена – Тони Сопрано. А през 2021 г. Netflix пускат и документален филм по този случай – „Untold: Crime & Penalties“.

EJUZ7MSIFJBPDH2OSGLA7UTDUA
Ей Джей Галанте

В ролята на Джими Галанте ще влезе именно Дейвид Харбър, който и преди „Stranger Things” си има впечатляваща филмография, макар и предимно във второстепенни роли, и ни е интересно каква динамика ще успеят да изградят на екрана с младия Хофман, който ще играе сина Ей Джей. Преди известно време беше обявено, че към проекта се присъединява и австралийката Оливия ДеЙонг, чието докосващото превъплъщение в Присила Пресли в „Елвис“ гледахме наскоро. Нейната роля в предстоящия проект обаче засега не е ясна.

Режисьор на „The Trashers” е Купър Райф – друг млад холивудски талант, който режисира първия си пълнометражен филм едва на 23 години, а тазгодишният му проект „Cha Cha Real Smooth”, с участието на самия Райф и Дакота Джонсън, получи много добри отзиви от критиката. Сценарият на „The Trashers” е дело на Адам Р. Пърлман, който стои зад сериала „Милиарди“, а продуцент ще е Райф.

На мнение сме, че качествено направените холивудски спортни драми могат да бъдат много силни, така че с интерес ще следим как върви развитието на проекта.

chacharealsmooth
Купър Райф

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *