Последните две години бяха безпрецедентно трудни за киноиндустрията, но сега, когато бавно и постепенно се приближаваме към новия награден сезон, трябва да признаем, че има някои позитиви. По-специално това, че в последните три месеца от годината ще излязат десетки филми, за които чакаме нетърпеливо от години. А един от тях, без съмнение, е „Licorice Pizza” („Пица Лакриц“).

Ако не знаете заглавието, не се притеснявайте, ново е – става дума за предстоящия филм на великия Пол Томас Андерсън, който следим от доста време, но който досега си нямаше официално обявено заглавие (освен едно известно време, в което се говореше за ужасяващата словесна комбинация „Soggy Bottom”, но за щастие това вече е в миналото и мислим да се направим, че никога не се е случвало).

Новото заглавие, препратка към отдавна затворен магазин за плочи, идва с пълен трейлър и трябва веднага да кажем, че виждаме именно това, на което се надявахме – ново завръщане на Андерсън към долината Сан Фернандо. Този път той ще ни занимава с история за порастване, въртяща се около гимназист актьор, който се бори с узряването и първата любов, докато към него започват да проявяват интерес разни сериозни холивудски типажи.

Вижте трейлъра сега:

Моментално признаваме, че не можем да си представим по-подходяща песен за трейлъра на този филм от „Life on Mars“ на Дейвид Боуи и макар че това не винаги се случва, стискаме всичките палци тя да фигурира и във филма. Песента допълва атмосферата, която така или иначе лъха от всеки кадър – мъките на порастването, които в момента се усещат като непреодолими, а всъщност публиката знае, че това е едно безгрижно и почти магическо време в живота на главния герой, което ще го промени със сигурност, но ще му донесе и сладки спомени за цял живот. Привлечени сме от оптимизма и добродушието, които усещаме от този трейлър, имаме нужда от такъв филм и нямаме търпение да се потопим в 70-тарския му чар.

Пък и винаги сме на линия за Том Уейтс, който дъвче цигара и е окъпан в драматична светлина.

LicoricePizzaPoster

Licorice Pizza” е написан и режисиран от Пол Томас Андерсън. В главните роли ще видим дебютанта Купър Хофман (син на Филип Сиймор), Брадли Купър, Алана Хайм, Том Уейтс, Бени Сафди, Джон С. Райли, Шон Пен, Мая Рудолф и други.

Премиерна дата засега не е обявена, но предполагаме, че ще бъде около празниците.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments