Лин Рамзи

След премиерата на тазгодишния фестивал в Кан, филма на Лин Рамзи „We Need To Talk About Kevin” започна своята фестивална обиколка – през септември и октомври посети почти всички континенти, преди да бъде пуснат на екран в Щатите в края на годината. Но режисьор като Рамзи очевидно не може да се свърти на едно място – и ето, че в главата й се вихри нов план. В едно радиошоу на BBC, Рамзи споделя детайли по следващия си проект. Очевидно в съперничеството между история, базирана в Глазгоу за Warp Films и идеята за високобюджетен фантастичен проект, е победила втората.

Режисьорката споделя, че нейната амбиция е да разкаже по нов начин един от най-обичаните романи на няколко поколения – „Моби Дик”.

„За първи път се осмелявам да говоря за това, – казва Рамзи. – Все още работим върху идеята, която почерпи вдъхновение от прекрасната американска класика на Херман Мелвил. Странно беше за мен – оказва се, че много хора не са чели. Ще бъде фантастика – в научно-фантастичния смисъл, пътуването ще бъде в галактиката. Ще създадем цял един нов свят, извънземни видове. Филмът ще бъде наситен с психологически детайли, действието ще се развива най-вече на кораба, така че може да се окаже в известен смисъл клаустрофобично”.

Рамзи сравнява работата си по този проект с пътуването на кораба: за капитана е жизнено важно да постигне своята цел и да отведе всички на онова налудничаво пътешествие към жадуваното отмъщение; по същия начин режисьорът повежда своя екип към тъмните води на неизвестността със своя амбициозен проект. И именно защото никой не знае какъв ще бъде резултата – затова пътешествието е толкова интригуващо и предизвикателно.

Режисьорката потвърди, че е в период на подготовка на сценария и предвкусва възможността да се възползва от свръхзвуковото развитие на новите технологии – за правене и показване на кино. И въпреки че все още няма точна хронологическа рамка на проекта, може би е добре да започнем с очакване, свързано с 2013 година? За всички, чието любопитство беше възбудено – ето и откъс от радиошоуто, за което вече стана дума.

Цялото радиопредване може да чуете тук.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *