Преди няколко дни в мрежата се появи трейлър на криминална история, в която Обри Плаза се превръща в безскрупулна схемаджийка, която не отстъпва на изпечените мошеници, които са я вербували. Представен още в началото на годината в програмата на Сънданс, „Emily The Criminal“ получава доста добри отзиви именно заради превъплъщението на комедийната актриса, добре позната на публиката от „Parks & Recreation“.

Попаднала в житейска ситуация, от която би могла да я измъкне само сериозна сума, спечелена от лотарията, въпросната Емили рискува да се „гмурне“ в мътните води на престъпни операции, които включват различни по обем и стойност кражби, далавери с кредитни карти и най-различни други „врътки“. Реалността постепенно се променя, тъй като Емили взима доста присърце задачите си и се превръща в доста корав престъпник.

Макар че Плаза е по-разпознаваема в комедийното си амплоа, дори и този кратък трейлър доказва, че може да се разчита на опита ѝ за пресъздаване на интересни персонажи като дръзката Емили. Според специалисти, видели филма в Сънданс, изпълнението ѝ е „забележително“, героинята ѝ е сурова и опасна, а също така може да се добави, че вероятно това е най-добрата роля на Плаза в подобна драматична, трилър история. Ето какво споделя дебютантът сценарист и режисьор Джон Патън за „Emily The Criminal“:

По отношение на процеса на писане, аз вярвам, че всеки филм представлява своеобразно обобщение на житейската фаза, в която се намира авторът му в момента… Когато конструирах този, в живота ми имаше изключително много несигурност. Надявах се да стартира творческият ми път, беше трудно, всичко беше скъпо, нямах достатъчно пари и се страхувах, че колкото повече време влагам в писането – толкова повече възможности изпускам междувременно. През цялото време си задавах въпроса „Искам ли да прекарам още шест месеца в опити да направя този филм? Защото през това време бих могъл да изкарам допълнителни курсове и да започна работа по нещо, което да ми плаща сметките…“ Страхувах се, че ще се окажа в средата на жизнения си път, ще се обърна назад и ще си кажа „И за какво изгубих цялото това време?!“

Очевидно, че този дебютен филм се възприеман от специалистите като успешна първа стъпка в обещаваща творческа кариера – дали ще бъде реализирана в цялостния ѝ потенциал, това зависи единствено от следващите стъпки на режисьора.

em202207110

Още веднъж, режисьор и сценарист на „Emily The Criminal“ е Джон Патън, а в актьорския екип, наред с Обри Плаза, се включват Тео Роси, Джина Гершон, Мегалин Ечикунуок, Джонатан Авигдори, Бернардо Бадило и др.

Vertical Entertainment и Roadside Attractions предвиждат разпространението на крими-трилъра да стартира на 12 август 2022.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *