Маргарет Куали, 28-годишната щерка на Анди Макдауъл, се е включила в една супер-луда авантюра – новият филм на Итън Коен и съпругата му Триша Кук, който се нарича Drive-Away Dolls. Срам ни е колективно, но при все постоянството, с което отразяваме проектите на гениалните братя-кинаджии, за този „солов“ проект на Итън сме споменавали само веднъж в „операционния“ новинарски поток – преди малко повече от година, когато все още беше неозаглавен и без актьорски екип.

След като Focus Features и Working Title вече са вдигнали ветото върху новините и вчера в мрежата се появи първи трейлър, бързаме да ви го представим.

Обичаме филми, които ни връщат носталгията по 90-тарските екшъни! Подозираме, че Drive-Away Dolls носи техния дух. Самият Итън Коен го характеризира пред Variety като „тотална забава“ с допълнение „филм за преследване с интриги. Или казано с една дума – това е комедия“. Тонът е великолепен, съавторката на Коен – Кук пък определя филма като „queer“ – странен, но и същевременно част от динамиката му е провокирана от отношенията в лесбийска двойка. Кук добавя, че с огромно удоволствие са направили филм, който е „смешен, игрив и не се взима прекалено насериозно; освен това сценарият му е писан през 2002 година – и още тогава идеята беше супер забавна и интригуваща“.

Историята проследява Джейми – свободна душа, която оплаква поредната си раздяла с приятелка, и нейната доста по-въздържана спътница Мариан (Джералдин Вишванатан), която отчаяно се опитва да е по-фриволна в живота. В търсене на нещо ново и вълнуващо, двете се отправят внезапно на път към Талахаси, обаче ситуацията бързо загрубява, когато пътищата им се пресичат с група шантави престъпници…

Освен двете млади дами – Куали и Вишванатан, във филма участват още Бийни Фелдстейн, Колман Доминго, Били Камп, Педро Паскал – присъствието му вдигна още повече „акциите“ на филма в очите на зрителите, и Мат Деймън. Макар да не е дело на братята като творчески дует, Drive-Away Dolls обещава сериозно забавление!

Известно е, че решението на Джоел и Итън Коен да не работят заедно е предизвикано от усещането им, че филмите им вече не са творби на изкуството, а са резултат от съчетание на опитност и традиции. Ако освежаването на погледа им към света на киното е резултат от раздялата им – ние нямаме нищо против! В един момент творческите им пътеки може би отново ще се пресекат. Дотогава очакваме с нетърпение всеки техен нов следващ проект.

Премиерата на Drive-Away Dolls е предвидена за 22 септември 2023.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *