Тони Гилрой и „Борн 4”

Става дума за една позакъсняла новина, която вероятно няма да ви се стори чак толкова вълнуваща, след като е за поредното филмово продължение, пък било то и на филм, който наистина харесваме. Самата новина, разпространена миналата седмица чрез Twitter (благодарение на любимия ни продуцент Франк Маршъл) е, че Тони Гилрой, сценарист на първите три части от поредицата , вече работи по сюжета на нов филм с официално заглавие „The Bourne Legacy”.

Ако се чудите защо въобще си правим труда да ви съобщим всичко това – никой не беше особено впечатлен от информацията, а фактът, че филмът е взел заглавието на книга от поредицата (която не е писана от Лъдлъм) не значи много, след като и трите първи филма нямаха почти нищо общо с книгите, по които ужким бяха създадени – позволете да ви обясним защо Тони Гилрой е толкова важен за Борн.

Той е не само автор на първите три филма, както вече отбелязахме, но и сценарист и режисьор на „Двуличие” и „Майкъл Клейтън”. С малко късмет може да поеме щафетата от Грийнграс, който официално се оттегли от Борн и така да върне Мат Деймън, който от своя страна обяви, че ще участва в друг Борн, само ако Грийнграс режисира. И защо това е добра новина? „Двуличие” беше изненадващо приятен филм и според скромното ни мнение, изцяло зависеше от диалога и от края, който няма да ви издадем, но който прави чест на Гилрой. А „Майкъл Клейтън” е значително по-интелигентен и качествен филм, отколкото повечето хора осъзнават. Повярвайте ни, заслужава още един поглед, а ако му отделите и няколко минути размисъл ще осъзнаете, че наистина е един от най-добрите филми на 2007.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *