Зоуи Кравиц ще продуцира и поеме главна роля в 10-епизоден римейк на култовата класика „High Fidelity” от 2000г с Джон Кюсак. Минисериалът ще бъде проект на усилено подготвяната стрийминг услуга на Disney, което е ни е доста интересно като комбинация.

В „High Fidelity”, за който не го е гледал, Джон Кюсак играеше емоционално незрял музикален снобар, който държи магазин за плочи, постоянно реди „Топ 5” класации с приятелите си Джак Блек и Тод Луизо, и не разбира защо поредната му приятелка го зарязва. Във филма има някакво подобие на сюжет, въртящ се около срещите на героя на Кюсак с бившите му приятелки, но всъщност главното в него е диалогът и характеризацията на героите, тяхната вманиаченост в музиката, подиграването с незнаещите колкото тях и абсолютната им неспособност да общуват успешно с останалите хора.

Римейкът явно ще представи същото нещо от женска гледна точка и Зоуи Кравиц ще изиграе обсебената от музиката и попкултурата собственичка на музикален магазин. Кравиц много ни се иска да я харесваме, но нещо не се получава. За сега просто не сме видяли от нея присъствието, чарът и това специално „нещо”, което имат големите звезди и което и двамата й родители, Лени Кравиц и Лиса Боне, пръскат през ушите. Съвпадението тук е, че Лиса Боне имаше малка роля като заслепяваща певица в оригиналния филм. С тази семейна обремененост обаче си представяме, че младата Кравиц ще бъде доста подходяща за ролята – подозираме, че с такова семейство не е трудно да си музикален сноб. Въпросът е дали ще може да го пресъздаде на екрана. Защото Джон Кюсак може да не беше изключително очарователен герой в оригиналния филм, но той знае как да задържи симпатията на публиката за себе си. Това ще е ключово в пресъздаването на тази роля.

джон кюсак и джак блек - high fidelity 2000
Джон Кюсак и Джак Блек – High Fidelity (2000)

За сега не се знаят много подробности около екипа зад римейка, освен че Скот Розенбърг, оригиналният сценарист, според някои репортажи отново ще участва в проекта, по-вероятно като сценарист. За сценаристи на минисериала са обявени Вероника Уест и Сара Куцерска, които пишат заедно от години за сериали като „Грозната Бети”, „Chicago Fire”и други. Джон Кюсак се изказа в Twitter, че римейкът ще „го духа”, ако Ник Хорнби, авторът на едноименния роман, не е въвлечен. Кюсак освен това е изказал подозрение, че слуховете за „по-весел тон” ще прецакат проекта.

Въпросът за тона и нас доста ни занимава. „High Fidelity” определено не е нещото, което си представяхме да е следващото обявено за стрийминг услугата на Disney. За сега те се фокусират в промоцията на новото си бизнес начинание чрез обявления за проекти, свързани с най-големите им хитове – „Междузвездни войни”, „Отмъстителите” и класическите анимации. Като цяло депресарски филм от преди 18 години, излязъл под техния банер за „mature content” (нефункциониращият вече Touchstone Pictures), който на всичкото отгоре никога не е бил някакъв огромен хит, не е точно нещото, с което си представяме, че ще привлекат много публика. А ако идеята е да покажат, че стрийминг услугата им ще има „за всекиго по нещо”, какво точно ще правят с 10 епизода разтеглен „High Fidelity”?Там едвам имаше достатъчно материал за един филм и то наистина само и единствено заради отлично написания и изиграния диалог.

Въпреки огромните ни съмнения, със сигурност ще хвърлим един скептично настроен поглед на сериала, когато бъде завършен. Все пак в „High Fidelity”се съдържа една от най-забавните филмови реплики, писани някога:

“Did I listen to pop music because I was miserable? Or was I miserable because I listened to pop music?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *