След като подготвяният рестарт на поредицата филми по зомби вселената на Capcom „Resident Evil” („Заразно зло”) не успя да ни спечели, е време да се насочим към малкия екран. До този момент „злото” не е имало удоволствието да „зарази” зрителите пред телевизорите под формата на игрален сериал, но това е на път да се промени. За подобна авантюра се заговори още преди близо три години, а последно научихме какво можем да очакваме преди около две.

За съжаление, последната година нещата бяха много тихи. Затова тези дни Netflix решиха да изненадат феновете като пуснаха цели два тийзъра, както и да обявят премиерната дата на новия сериал, носещ простичкото заглавие „Resident Evil”.

Вижте ги и вие:

Признаваме си, че изглеждат много по-добре от очакваното. Виждаме много познати елементи от игрите, като в същото време разпознаваме и желанието на авторите да представят нещо ново. Очертава се да е сериал, изпълнен с много екшън и зомбита. Стискаме палци да са реализирали прескачането между двете времеви линии по достатъчно адекватен и не чак толкова дразнещ начин.

Може да прозвучи като богохулство, но въобще не ни липсват познатите герои от игрите. Вселената на „Resident Evil” е достатъчно голяма и богата и може да съществува без известните си лица.

Ето какво ни очаква в новия сериал:

Действието на „Заразно зло” ще се развива в две отделни времеви линии. Първата ще ни запознае с четиринадесет годишните сестри Джейд и Били Уескър, които се нанасят в Ню Ракуун Сити. Двете не са особено доволни от това преместване, но нямат голям избор. Колкото повече време обаче прекарват в града, те стигат до извод, че нещата не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед. Освен това започват да се съмняват, че баща им крие ужасяваща тайна. Тайна, която може да унищожи света.

Втората времева линия ще ни пренесе повече от десетилетие напред във времето, в която светът е населен от зомбита и хората са изчезващ вид. Джейд, вече на тридесет години, се опитва да оцелее в този неблагоприятен свят, в който тайните от миналото й не спират да я тормозят.

Вижте и два официални плаката:

reposter120220513 reposter220220513

Resident Evil” е по сценарий на Мери Леа Сътън. В ролите ще видим Ланс Редик, Ела Балинска, Тамара Смарт, Сиена Агудонг, Аделин Рудолф и други.

Премиерата е насрочена за 14 юли по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments