Last Days on Mars

След като преди малко повече от седмица видяхме пълния трейлър на „Europa Report”, беше време най-накрая да видим кадри и от „Last Days on Mars” – другия фантастичен проект, за който не бяхме чували нищо до преди една година, когато дебютира първата официална снимка и който сега очакваме с любопитство.

За съжаление, не става дума за трейлър, а за не особено вълнуващ клип, но за сметка на това от него става ясно какво може да се очаква като атмосфера и стилистика. Преди да видите откъса обаче, само с две думи да споменем за какво става въпрос в случай, че сте пропуснали предишната ни новина или пък сте забравили.

В края на редовната си мисия на Марс, група астронавти правят огромно откритие – съществуване на извънземна форма на живот. Докато събират допълнителни доказателства, единият от тях загива, но тялото му е реанимирано и взето за гостоприемник на същия този живот, който са открили.

http://www.youtube.com/watch?v=4b4h43UuIvg

За съжаление, отзивите за „Last Days on Mars” не са като за „Europa Report” и повечето хора, гледали филма, споделят, че става дума за класическо жанрово клише. Не че сме разочаровани или пък чак толкова изненадани, защото винаги имаме едно на ум с подобни филми, които не са високопрофилни, но все пак.

От друга страна ни допада цялостният тон и как изглеждат декорите – има доста приятно ретро усещане – а и както знаете, сме фенове на зомбитата (да не говорим за космическите), та сме склонни да дадем шанс на филма. Стига да не е брадва от класата на „Аполо 18”, ще преглътнем клишетата.

С изтичането на последния им ден на Марс, екип от астронавти е на прага на голямо откритие – събрани скални проби разкриват микроскопични доказателства за живот. Междувременно тече комуникация с „Аврора”, космически кораб, който наближава, за да прибере астронавтите. В последния им час на планетата, двама астронавти се връщат в SITE 9 – пещерна долина на повърхността на Марс, за да съберат още доказателства за откритието си. Рутинните разкопки обаче стават смъртоносни, когато един от тях пада и загива, но тялото му е реанимирано и взето за гостоприемник на същия този живот, който те се мъчат да открият.

Режисьор на „Last Days on Mars” е Рори Робинсън, а в ролите са Лиев Шрайбър, Елиас Котеас, Оливия Уилямс, Ромола Гарай, Джони Харис и др.

Премиерата е предвидена за по-късно тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Зомбитата на Марс още Джон Карпентър ни ги показа преди 15 години, а ако броим „Planet Of The Vampires“, значи Марио Бава е опипал почвата още преди повече от половин век.