resident evil

Най-успешният франчайз, създаден по компютърна игра – „Заразно зло“ („Resident Evil“), е на път да се превърне в сериал в редиците на Netflix. След шест филма, излезли между 2002 и 2017 г., и усилено говорене за кино рибуут, вече има поне минимална яснота какво можем да очакваме в близко бъдеще.

Въпреки че информацията не е потвърдена от Netflix, според различни издания работата по сценария е започнала. Очаква се сериалът „Заразно зло“ да продължи историята от филмите и да изследва тъмните сили, които действат вътре в корпорация Umbrella, както и новия световен ред, причинен от избухването на Т-вируса. Зад проекта, заедно с Netflix, застава немската компания Constantin, която е и в основата на всички шест филма от поредицата. Други неизвестни в уравнението са самоличностите на изпълнителния продуцент и на режисьора, от които, каквото и да си говорим, зависи всичко (или почти всичко).

В момента се спекулира и с това, че има вероятност филмовият рибуут на „Заразно зло“ да е замразен или „превърнат“ в сценария за сериала, но не е изключено двете идеи да продължават да съществуват независимо една от друга. Един от сценаристите – Грег Русо, споделя, че е работил по проекта в продължение на година, но след като Джеймс Уан става продуцент Русо предава драфта си и договорът му не е продължен. Засега той няма информация какво ще се случи с предадения от него материал. Това, че Уан също вече не е част от проекта допълнително разбърква кашата и съвсем откровено ни обърква.

Е, може и да сме нескрито скептични към поредното лукумово разтягане на не дом там качествен франчайз, но то и с наше одобрение, и без него, как да кажа, ще се случи. Можем само плахо да се надяваме, че евентуалният рубуут на „Заразно зло“ („Resident Evil“), без значение дали е филмов или под формата на сериал, ще въведе интересни герои и/или ще следва поне малко по-точно игрите. Все още има някакви шансове за нещо качествено, така че ще поливаме и торим надеждата грижливо. Към момента няма информация нито за каста, нито за евентуална премиерна дата. Cest la vie.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Сериалът е по-добре да го направят с повече хорър – мистерия и по-малко екшън