Elvis has left the building… Припомняме си само, че с тази емблематична реплика завърши първият поглед към най-новата авантюра с подписа на Баз Лурман – Елвис“ („Elvis“). В опит да бъдем обективни, доколкото това е възможно на ниво „рекламни трейлъри“, продължаваме да си повтаряме, че този австралиец е способен на чудеса и много го ценим заради предишните му творения, повечето от които са сред любимите ни филми. Също така сме сигурни, че той знае как да разкаже увлекателно, с грандиозен размах и (понякога кичозен) блясък всяка история, независимо от това колко позната или необичайна е тя.

В случая с „Елвис“ Лурман има късмета да ангажира Том Ханкс за ролята на прочутия „полковник“ Том Паркър, мениджър на емблематичната рок-звезда в продължение на много години, и притежава опитност и великолепен усет за изграждане на епоха и насищането ѝ с атмосфера. Само… по отношение на избора на Остин Бътлър в главната роля имахме известни съмнения – и вторият трейлър, вместо да ги разсее, до известна степен ги задълбочава…

Нищо не ни пречи да се надяваме, че цялостното усещане от „Елвис“ ще бъде „уааау!“ именно поради факторите, които вече изтъкнахме – и най-вече заради безспорния талант на Баз Лурман. Много ни се иска присъствието на Остин Бътлър да не е толкова „подправено“, колкото изглежда в епизодите с реплики – не вярваме, че биха го оставили да звучи така изкуствено. Или грешим?! Прави впечатление, че в общите планове, с развята пелерина, подчинявайки се на вибриращите танцувални жестове, с които го изпълва музиката, Елвис на Бътлър изглежда (почти) правдоподобно, но появи ли се в близък план – според нас образът е наспасяем. Това е впечатлението за момента и се надяваме на промяна, след като видим филма в неговата цялост.

Напомняме, че в един момент от подготовката по „Elvis“ ролята на „Краля на рока“ бе спечелена от Остин Бътлър, „победил” в надпреварата Ансел Елгорт, Майлс Телър и Хари Стайлс. Обещанието е резултатът да не е точно биографичен рок-филм, тъй като ракурсът на разказа е „пречупен” през призмата на отношенията на Елвис с неговия мениджър.

elvis_ver2_xlg elvis_ver3_xlg elvis_ver4_xlg elvis_ver5_xlg

Режисьор на „Елвис” („Elvis“) е Баз Лурман („Ромео + Жулиета“, „Мулен Руж”, „Великият Гетсби“), който е и сценарист наравно със Сам Бромел, Крейг Пиърс и Джереми Донър. В актьорския екип, освен Том Ханкс и Остин Бътлър, са Хелън Томпсън и Ричард Роксбърг (в ролята на майката и бащата на Елвис), Оливия ДеЙонг (като Присила Пресли), Люк Брейси, Наташа Басет, Дейвид Уенам, Коди Смит-МакФий, Кевин Харисън и др.

Световната премиера на филма е в програмата на Кан утре, 25 май, а разпространението му на голям екран в кината у нас стартира от 24 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *