Extraterrestrial

Има само една нормална реакция, когато се събудиш и цялото небе е пълно с извънземни нашественици – бягаш като луд. Но какво правиш, ако нашествието започва точно когато си срещнал момичето на мечтите си?

„Extraterrestre” („Extraterrestrial”) на испанеца Начо Вигалондо (отговорен за един от най-интересните филми за пътуване във времето от последните няколко години „Timecrimes” – на който му предстои американски римейк) е филмът, към който сме обърнали поглед с очакване да представи свежа и алтернативна гледна точка към фантастичния поджанр „извънземно нашествие”, който през изминалите една-две години беше поруган доста сериозно.

За съжаление първият трейлър, който чакаме отдавна и който дебютира в мрежата преди няколко дни, е на испански и поради тази причина не разбираме абсолютно всичко. Все пак, знаейки сюжета можем да придобием представа, ако не за друго поне за цялостния тон на филма, описван като романтично „драмеди” със сай-фай привкус и елементи на черна комедия – което поне в нашите очи го прави още по-интересен.

Определено не е типичният нашественишки филм и това му е хубавото. Аман от типични такива. Не знаем за вас, но в нашите очи Вигалондо се е доказал и предвид този симпатичен трейлър и останалите рекламни материали на филма, които можете да видите по-долу, смятаме, че „Extraterrestre” ще бъде чуден и нямаме търпение да го гледаме, по един или друг начин.

Хулио се събужда до сексапилно момиче в изискан апартамент, с тежък махмурлук и без спомени от изминалата вечер. Тя иска той да изчезне бързо-бързо, но извънземното нашествие, което се случва отвън е перфектното извинение за Хулио да остане.

И въпреки че нещата се влошават с всяка изминала минута, въпреки че идва съпругът на момичето… и въпреки че извънземната заплаха става все по-ужасяваща и по-ужасяваща, Хулио ясно осъзнава едно нещо. Точно като чудовищните създания, които са прекосили галактиката, за да унищожат човечеството, и той няма никакво намерение да си тръгва.

Extraterrestrial - плакат

Extraterrestrial - плакат

Extraterrestrial - плакат

Extraterrestrial - плакат

Премиерата на филма е този месец на фестивала в Торонто.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Така, така… Филма е добър, може би трябва да се гледа пак. Само не знам как ги пишат тези синопсиси? Ако очакват това да дигне рейтинга на филма, може да се получи обратен ефект от разочаровани люде.