Годините си текат, поколенията се сменят, актьори минават от една (възрастова) категория в друга – на „златната мъдрост”. Кой да предположи, че Том Ханкс неусетно е прехвърлил 60-те, а Баз Лурман също е съвсем близо до тази юбилейна цифра?! Какво е общото между двамата, ще попитате – логичният отговор е: един филмов проект.

Лурман отдавна подготвя все още неозаглавен биографичен филм, посветен на Елвис Пресли, чиито сценарист е Крейг Пиърс (заедно са работили по „Мулен Руж”и „Великият Гетсби”), а историята ще е фокусирана върху ранните години на Краля на рока. А Warner Bros., които са в основата на това начинание, според информация на Variety и Джъстин Крол в момента преговарят с Том Ханкс за ролята на прочутия „полковник” Том Паркър.

За онези, на които това име не им е познато, ще кажем, че Том Паркър „открива” Елвис Пресли в средата на 50-те години и става негов мениджър, като му помага да изгради кариерата си на музикант и актьор (винаги сме имали „едно наум” по адрес на актьорстването на Елвис, но не това е темата на новината). Все още няма конкретна информация кой младеж би се заел с ролята на Краля (преди време се говореше за Майлс Телър или Хари Стайлс), но както коментират спецовете отвъд Океана, ако Ханкс се съгласи да поеме образа на Полковника, Баз Лурман ще е свободен да си избере когото пожелае за Елвис – филмът му вече ще има гарантирана „оскарова” сила и тежест.

Очаква се снимките на новата продукция да стартират през есента, като продуценти ще са Лурман, съпругата му Катрин Мартин и Гейл Бърман. Дотогава режисьорът ще трябва да е открил кой най-много ще му пасне на представите за младия Елвис и да се уговори за бюджетните рамки на ангажимента с Warner Bros. Ще почакаме, ще видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Пресли трябва да е (примерно) азиатец в името на заветното дайвърсити.

    1. Да, ама ако може черен азиатец…