Преди известно време решихме, че вече ще спрем да се изненадваме от калибъра на проекти, които Apple TV+ обявяват, защото е пределно ясно, че те са много сериозен претендент в състезанието за най-добра стрийминг платформа. До един момент се чудехме дали ще могат да предложат нещо друго освен пари, но вече става ясно, че те инвестират бюджета си в най-добрите, иновативни и вълнуващи творци и смятаме, че можем да очакваме много от всеки нов техен проект.

Този, за който имаме нова информация е „Roar” – феминистката антология, чието развитие следим от самото начало. Осемте епизода, създадени от екипа зад Netflix хита „Glow”, ще разкажат осем различни истории, които не се вписват в лесни жанрови рамки и метафорично разказват за различни елементи на женствеността, собствените възприятия, които жените имат за нея и гледната точка на тези около тях.

Първото нещо, което веднага ни заинтригува в „Roar”, е страхотната група актриси, които ще разкажат тези истории. Начело, разбира се, е неповторимата Никол Кидман, старите колежки от „GlowАлисън Бри и Бети Гилпин, Иса Рей, Синтия Ериво, Мерит Уийвър, Мийра Саял, Файвъл Стюарт и Кара Хейуърт.

Първият трейлър обаче ни показва още две причини да сме любопитни за проекта, една от които са господата, които ще подкрепят дамите в поддържащи роли – виждаме стари любимци, както и неповторими комедийни таланти като Ник Крол, Джейсън Мандзукас, Хю Данси, Даниел Дей Ким, Джейк Джонсън, Алфред Молина и Питър Фачинели.

Втората и всъщност най-важна причина да сме още по-заинтересувани и навити да дадем шанс на „Roar” е това, че по всичко личи, че той подхожда към тематиката си с истинско чувство за хумор. Вместо да се взима много на сериозно, както много подобни проекти „с послание“ правят, този сериал изглежда, че ще разкаже историята си с помощта на различни жанрови подходи, много себеосъзнато и с доста нестандартно чувство за хумор, което е предпочитаният от нас начин да ни бъдат представяни нечии идеи, вместо отявлено проповядване.

Разбира се, има шанс този похват да се изтърка бързо, въпреки че половин-часовата продължителност на епизодите е точно колкото е нужно, за да се разкажат тези истории. Със сигурност ще дадем шанс на „Roar” – каквото и да става, няма как да пропуснем „Жената, която ядеше снимки“, както и някои от другите забавни определения на различните героини, които видяхме в трейлъра.

Roar” е създаден от Лиз Флейхайв и Карли Менш, като историите са адаптирани от кратките разкази на Сесилия Ейхърн.

Всички епизоди ще бъдат пуснати от Apple TV+ на 15 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *