Ерън Екхарт е „Аз, Франкенщайн”

Вече знаете, че в момента се подготвят поне 7 различни филма за/по/вдъхновени от или просто заемащи името Франкенщайн. Досега най-голям шанс да стигне до екран беше версията, режисирана от Шон Леви, за която така или иначе нямаме особено високи очаквания.

Малко по-добре звучи екранизацията на „Darkstorm Studios” комикса „I, Frankenstein” с режисьор Стюарт Бийти (доста хваления австралийски „Tomorrow, When the War Began”, сценарист на „Карибски пирати”, „Collateral”, „30 Days of Night”, умопомрачително глупавия „G.I. Joe: The Rise of Cobra”), особено след като „Lionsgate” разпространиха официално прес-съобщение, че в главната роля ще видим Ерън Екхарт.

Екхарт, който явно няма проблем със загрозяването за яки роли, ще играе Адам Франкенщайн (схващате ли, Адам!), известното чудовище, което е доживяло до днешни дни, вече може да контролира гневните си изблици и работи като частен детектив. Според прес-съобщението той отива в „мрачен, готически метрополис и се забърква във вековна война между два безсмъртни клана”. Малко прилича на „Подземен свят” и не е случайно – Кевин Гревиу е създател на оригиналния комикс и, разбира се, на вампирско-върколашките филми.

Ето какво казва Бийти за филма, който ще се снима януари месец: „Историята на Мери Шели е за създаването на първото човешко същество. Това е историята на това същество, което се превръща в човек.” Разбираме идеята, но според нас се е изразил малко странно. Все пак звучи малко по-вълнуващо от който и да е филм на Шон Леви.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *