„Masks”

Този трейлър не е нов, но ние попаднахме на него чак сега и решихме да го пуснем, защото ни изглежда интригуващ.

Става въпрос за neo-giallo хоръра на Андреас Маршал „Masks”, разказващ за амбициозна студентка по актьорско майсторство, която е приета в мистериозното училище по изкуства, чиито основател се е самоубил, след като неговият специален тренировъчен метод е бил забранен заради смъртта на няколко от студентите му през 70-те. През 2001 обаче, методът му е още жив.

Ако покрай „giallo” и „училище за изкуства” сте се присетили за „Суспирия”, значи сте на прав път, защото филмът е поклон към творчеството на двама от най-големите имена в жанра Дарио Ардженто и Марио Бава.

Да-ааа, доста „Суспирия” има тук с все музиката и всичко останало, но няма значение, защото точно такова нещо ни се гледа.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Ще ми обясните ли какво точно означава "neo-giallo". Държа да подчертая, че иначе съм умен, но не и в 2 часа сутринта. Само през светлата част на денонощието. :):):):)

    Трейлърът ми подейства доста депресиращо. Психарска работа.

  2. “neo-giallo” се отнася към "giallo" така както "neo-noir" се отнася към "noir".

    А "giallo" е италиански хорър жанр, в който има няколко от най-добрите представители на хорър жанра като цяло. В Уикито можеш да откриеш повече инфо. 🙂