След десет годишна пауза майсторът на джалото се завръща с нов филм, който да напомни на феновете за старата му слава. „Occhiali Neri” („Dark Glasses” или „Black Glasses”, както се среща по различните сайтове) се очертава кървав реверанс на Дарио Ардженто към жанра, в който той е най-познат.

Припомняме ви, че италианският режисьор последно показа на света своята версия на романа на Брам Стокър „Дракула“. До ден днешен „Dracula 3D” си остава филм, за чието съществуване се надяваме да забравим. Именно затова надеждите са, че „Occhiali Neri” ще успее поне малко да върне този успех на заглавия като „Inferno”, „Suspiria” и „Deep Red”.

Вижте един кратък тийзър, а веднага след това и пълния трйлър:

Кадрите определено навяват спомени за някои от старите класики на майстора на джало слашъра. Надяваме се Дарио Ардженто да успее да отмие срама от „Dracula 3D“ и да покаже пълния потенциал, на който е способен.

Ето и официалното описание на сюжета:

Сериен убиец в Рим убива своите жертви посредством струна от виолончело. Една вечер той блъска с микробуса си Диана, ослепявайки я завинаги. Младата жена ще трябва да се нагоди към новия си живот, потънала в мрак. Убиецът обаче не е приключил с нея. С помощта на китайско момче тя ще трябва да намери начин да оцелее.

Вижте и официалния плакат на филма:

dark-glasses-poster-20220211

Occhiali Neri” („Dark Glasses”/„Black Glasses”) е режисиран от Дарио Ардженто по негов сценарий, в съавторство с Франко Ферини. В ролите ще видим Илениа Пасторели, Азиа Ардженто, Андреа Герпели, Марио Пирело, Паола Самбо и др.

Филмът ще дебютира през тези дни по време на международният филмов фестивал в Берлин. Премиерата в Италия е предвидена за 24 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав. Този не прави изключение.

    1. Не съм особено изненадан, честно казано 🙂 Но пак е нещо 🙂

  2. На 81 няма да извади шедьовър, ама изглежда ще става поне, такива са и отзивите.