Monsters: Dark Continent

От днес чудесният „Годзила” на Гарет Едуардс може да бъде видян в кината и предвид вниманието, което ще събере младият режисьор, това е идеален момент да ни бъде напомнено за предстоящия „Monsters: Dark Continent”, който е продължение на отличния му независим фантастичен хит „Monsters”. Действието на „Monsters: Dark Continent” ни отвежда седем години след събитията от първия филм – „Инфектираната зона” се е разпространила из целия свят и хората, изместени от върха на хранителната верига, отчаяно се борят за оцеляване.

Също като първия трейлър и този дава добра представа за визията и цялостната атмосфера на филма, която „гони” режисьорът Том Грийн, но не разкрива абсолютно никакви подробности за историята. За щастие, това прави пълният синопсис, който продуцентите разпространиха наравно с трейлъра. Вижте ги.

Изглежда любопитно, но все още не сме видели достатъчно неща, които да ни убедят, че филмът има какво да предложи като теми, идеи и визия, а не е просто поредният случай, в който „Холивуд” по безобразен (в смисъл на качество) начин експлоатира някоя идея, за да прави пари.

Ето и споменатия синопсис:

Ноа (или Ной, ако предпочитате) е млад войник с няколко мисии зад гърба си, който е изправен пред нова задача: той трябва да открие и да ликвидира свой побратим по оръжие, „кривнал от правия път” дълбоко в Инфектирана зона. Групата на Ноа обаче е нападната и повечето загиват, като единствените оцелели са той и един млад и неопитен кадет – братът на човека, който е изпратен да убие.

Заедно с местна млада жена за водач, двамата войници трябва да поемат на пътешествие през „мрачното сърце” на чудовищната територия, в края на което те са принудени да се изправят пред страха, че в крайна сметка, истинските чудовища на планетата може и да не са извънземни.

Режисьор на „Monsters: Dark Continent” е Том Грийн („Misfits”, „Blackout”), а в ролите са Джони Харис („Снежанка и ловеца”), Сам Кийли („What Richard Did”), Джо Демпси („Игра на тронове”) и др.

Премиерата се очаква до края на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Това като визия ама много ми напомня на визията на това…
    http://www.youtube.com/watch?v=-a5gHYm37eM

    Ама все едно гледам един тотален РИП-оф… даже и тоя дето разказва копират…. Не знам дали не са и същите думи…