Хубави времена се задават за феновете на видеоигрите. Колко хубави, разбира се, предстои да разберем, но определено има много причини да се вълнуват почитателите на поредици като „Resident Evil”, „Uncharted”, „Borderlands”, „Halo” и „The Last of Us”. Сега към списъка с очаквани заглавия можем да добавим и това на „Fallout”, което през тази година също ще получи телевизионен прочит.

Amazon са решили да отговорят на HBO със свой постапокалиптичен сериал в лицето на една не по-малко обичана поредица. Преди близо година и половина ви съобщихме, че Джонатан Нолан и Лиса Джой са избрани от гиганта да подготвят и представят своята идея за предстоящата адаптация. Явно всичко е минало успешно, защото първият сезон вече е одобрен и работата трябва да започне много скоро.

Една от новините, които научаваме с дадената зелена светлина е, че лично Нолан ще се заеме с режисурата на пилотния епизод. Най-вероятно това няма да го спре да застане зад камера и за някои от останалите. Освен тях двамата, от Amazon са решили да добавят още шоурънъри в лицето на Женева Робъртсън-Дуорет („Капитан Марвел”) и Греъм Уогнър („Silicon Valley”). Надяваме се това само да повиши качеството на сериала, а не да внесе хаос в идеите и продукцията.

Припомняме ви, че действието на „Fallout“ е ситуирано в алтернативно бъдеще през XXII и XXIII век, в опустошен от ядрена война свят. Сетингът и визуалният стил на игрите са вдъхновени от следвоенната арт култура на Съединените щати от 40-те и 50-те, която съчетава надеждата за светло бъдеще, обещавана от новите технологии, и надвисналия страх от ядрено унищожение. Суровата ядрена пустош, която все още владее света, населяван от героите от различните истории на игрите, е в ярък контраст с утопичната идея на предишното поколение за по-добър свят чрез ядрена енергия.

Fallout” има зад гърба си четири основни игри, едно странично допълнение към третата част („Fallout: New Vegas”, може би най-обичаната част от поредицата), изцяло онлайн играта „Fallout 76”, както и нямащата нищо общо като геймплей „Fallout Shelter”. Все още няма информация за сценария и дали Нолан и Джой ще изберат някоя от същестуващите истории или ще представят нещо ново в тази вселена. Предстои да видим, но светът на „Fallout” е достатъчно богат и двамата разполагат с повече от нужното, за да зарадват феновете.

Ще следим развитието и ще ви информираме при наличие на нова информация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

    1. Мне. Каквото са подхванали братът на Нолан и жена му, все до кривата круша са го докарали.

  1. Не съм играл нито една от игрите. Така че не мога да кажа нищо за потенциала. Съжалявам.

    1. Защо се обаждаш тогава? Ако вземат да пишат всички които не са играли играта ще прецакат сайта! Купи си дневник ли там бележник и си записвай всяка важна според теб крилата или внезапна мисъл …