Очевидно, каквото и да смята „интернет“, работата на Джонатан Нолан и Лиса Джой се оценява високо от големите студиа и платформи (припомняме, че те са отговорни за получаващия все по-противоречиви отзиви „Западен свят“ на HBO, както и за предстоящата екранизация на „Периферни тела“ по Уилям Гибсън за Amazon) и те са ангажирани с пореден високопрофилен фантастичен сериал.

THR съобщават, че Amazon Studio (като част от сделката им с Нолан и Джой на стойност деветцифрена сума) са наели дуото да надзирават адаптирането за екран на изключително популярната и успешна серия от видео игри „Fallout“, стартирала в края на 90-те години на ХХ в. Информацията е, че ако Amazon харесат сценария (засега не е ясно кой ще се ангажира с него), сериалът директно ще бъде одобрен за цял сезон, като се пропусне стъпката със заснемането на пилотен епизод (който впоследствие да бъде оценяван).

Действието на „Fallout“ е ситуирано в алтернативно бъдеще през XXII и XXIII век, в опустошен от ядрена война свят. Сетингът и визуалният стил на игрите са вдъхновени от следвоенната арт култура на Съединените щати от 40-те и 50-те, която съчетава надеждата за светло бъдеще, обещавана от новите технологии, и надвисналия страх от ядрено унищожение. Суровата ядрена пустош, която все още владее света, населяван от героите от различните истории на игрите, е в ярък контраст с утопичната идея на предишното поколение за по-добър свят чрез ядрена енергия.

Ето какво казват Джонатан Нолан и Лиса Джой за проекта:

Fallout“ е една от най-великите серии от игри на всички времена. Всяка глава от тази изпълнена с невероятно творческо въображение история ни е струвала безброй часове, които бихме могли да прекараме със семейството или приятелите. Затова сме невероятно развълнувани да си партнираме с Тод Хауърд и останалите брилянтни лунатици от Bethesda, за да вдъхнем живот на тази огромна, революционна и мрачно забавна вселена за Amazon Studios.

От своя страна директорът на Bethesda Game Studios Тод Хауърд, който заедно с Нолан и Джой ще бъде изпълнителен продуцент на сериала, добавя:

През последното десетилетие обмисляхме много варианти да пренесем „Fallout“ на екран. Но от момента, в който говорих с Джон и Лиса преди няколко години, беше ясно, че те и екипът им в Kilter са правилните хора за целта. Огромни фенове сме на тяхната работа и не бихме могли да сме по-развълнувани да работим с тях и Amazon Studios.

Разбира се, тук следват суперлативи и подхвърляне на лафове и от страна на Amazon, но тях ще ги пропуснем. Наслушали сме се на подобни. За финал ще отбележим, че принципно сме почитатели на част от игрите „Fallout“ и ще се радваме на приятна „бюджетна“ екранизация. И при все разочарованието от „Западен свят“ харесваме Джонатан Нолан и Лиса Джой и смятаме, че те биха могли да се справят със задачата, стига да не залитат във философски и наративни главоблъсканици. Ще проследим развитието.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Амазон мисля правят най-изчистините сериали, Американците ми е любим.

    БТВ, кога ще има букви за Екатерина 3сезон, някой знае ли?