Може да е старомодно, може да е супер-повърхностно, но – боже, колко обичаме кютек между двама герои, с юмруци, като от „едно време”. Странен факт ни направи впечатление в заглавието на тази новина в международния поток от информация – само на едно-две места се споменава Мел Гибсън. Толкова ли драстично е настанало „време за пенсия”, че да не сме забелязали?

Откакто последно коментирахме за екранизацията на мемоарите на катерача и професионален фотограф Бен Муун, не ни е попадал ъпдейт с адрес Чарли Хънам – все още чакаме новини по развитието на „Шантарам” и ето, че между коментираните вече негови ангажименти се промъква един традиционен криминален екшън, с (може би) комедиен потенциал и с участието на супер-шантавия, но много любим наш колос в киното – мистър Гибсън. „Last Looks” си има трейлър, постер – с пъстра, винтидж-визия, както и официален синопсис – вижте ги:

Благородно завиждаме на всички ченгета в Лос Анджелис, които могат да си позволят да се „оттеглят в пенсия”, ако шумотевицата наоколо не ги кефи. Обаче кой може да откаже на стара приятелка-красавица, която поднася „на тепсия” опция за разследване на убийство?! Автор на сценария на „Last Looks” е Хауърд Майкъл Гулд, който адаптира собствения си едноименен роман, а режисьорските отговорности се падат на Тим Къркби („Action Point”).

Чарли Уолдо е бивша „звезда” в полицейското управление на Лос Анджелис, който се е оттеглил и решил си живее мирно, тихо и самотно вдън горите наоколо. Алистър Пинч е ексцентричен актьор, който прекарва дните си пиян на снимачната площадка на тв-сериала, в който участва. Когато съпругата на Пинч е открита мъртва, актьорът се оказва главния заподозрян, а Уолдо кандисва да се захване с разследването. Но не подозира, че ще се конкурира в надпревара с гангстери, холивудски шефове и учителки в детската градина – всички те горят от желание да изчистят името на Пинч… или да затвърдят увереността си в неговата вина.

И преди сме споделяли, че харесваме различните образи, които си избира Чарли Хънам – или по-скоро харесваме сериозното отношение и старание, с които той задълбава в тях (специална е „тръпката” ни към Джакс Телър от „Sons of Anarchy”). И нямаме обяснение на факта, че въпреки 4-те десетилетия, когато реши да се избръсне, Хънам си изглежда като миловидно, синеоко момченце! А Мел Гибсън, независимо от изцепките му в личен план, е свирепо актьорище и страхотен режисьор – и след като е решил да се прави на ексцентричен пияница в тази кримка, ние не бихме имали нищо против да видим как се справя и с тази задача (издокарали са го с мускетарски брадица и мустачки, съвсем в стил „дьо Тревил”!).

last_looks_xlg last_looks_ver2_xlg

В компанията на Хънам и Гибсън са още Морeна Бакарин („Deadpool 2”), Люси Фрай („Godfather of Harlem”), Доминик Монахан, Клиф Смит, добре познат като „Method Man”, Кланси Браун, Рупърт Френд и др.

Разпространението на „Last Looks” е предвидено като „хибриден модел” – от 4 февруари 2022 ще може да бъде видян на голям екран в избрани киносалони, в дигитален вариант или в системите за VOD – кой както си го пожелае!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Всеки филм има потенциал да не е хубав.Този не прави изклющение.
    Абе тази Морена не остарявали бе? Все една и съща от години.

  2. Може би ще е зле, но ще е „Гражданинът Кейн“ в сравнение с втория „Южен вятър“ 😀