Въпреки че имаме голям интерес към „Rebel Moon“, досега сме споменавали фантастичния проект на Зак Снайдър единствено мимоходом, покрай първите снимки на „Army of Thieves“, който е предистория на зомби епоса на Снайдър „Army of the Dead“. Сега обаче получаваме повод да отбележим филма подобаващо, тъй като вече имаме първото важно кастинг попълнение.

Deadline съобщават, че през изминалите месеци Снайдър се е срещал с множество актриси за главната роля, но една от тях е успяла да го впечатли истински и това е доста харесваната от нас София Бутела. Бившата танцьорка от Алжир доби голяма популярност с паметното си участие в „Kingsman: The Secret Service” и впоследствие бързо набра скорост с появата си във високопрофилни продукции като „Star Trek Beyond”, „Мумията“, „Atomic Blonde” и „451 градуса по Фаренхайт“, но „Rebel Moon“ се очертава най-голямата ѝ и значителна роля до момента.

Припомняме, че „Rebel Moon“ е вдъхновен от любовта на Зак Снайдър към „Star Wars” и Акира Куросава и разказва за мирна колония на ръба на галактиката, която е заплашена от армиите на тиранина регент Вализарий (Balisarius – вероятно алюзия с един от най-великите военачалници на Римската империя Флавий Велизарий). За да се защити, колонията изпраща млада жена с мистериозно минало в търсене на воини от съседните планети, които да им помогнат в битката с безчетната армия на Вализарий.

В скорошно интервю Снайдър сподели, че като тон и визия „Rebel Moon“ ще бъде близък до пролога на „Човек от стомана“, което за нас е голям плюс – макар и леко „Аватар“-ски, началните сцените на Криптон, са едно от любимите ни неща във филма за Супермен. Това допълнително увеличава така и така големия ни изначален интерес, породен от любовта ни към фантастиката и Зак Снайдър, когото харесваме, при все че рядко е безупречен. А присъствието на София Бутела е черешката на тортата.

Ще се ослушваме за още любопитни новини по темата и ще ви държим в течение.

740full-sofia-boutella

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *