Подозираме, че постоянното обявяване на все нови и нови римейки се прави не само с цел да се покажат сюжети и истории, създадени в миналото, които имат потенциал да впечатлят младите поколения, а и за да може „мрънкачи“ като нас да се уморят от непрестанното повтаряне, че киното (и телевизията) са се изчерпали откъм идеи, затова рециклират. А като ни писне от умората, вероятно ще сме по-сконни да не обръщаме внимание на тези факти и вече ще ги приемем за даденост…

В светлината на този „увод на недоволството“ споделяме, че Showtime подготвят научно-фантастичната поредица „The Man Who Fell To Earth“ – адаптация по едноименната книга на Уолтър Тевис, издадена през 1963 година. В прочутата филмова версия на историята от 1976 година главната роля е поверена на легендарния Дейвид Боуи.

В новата трактовка в образа на Фарадей, представителя на извънземна цивилизация, която е изчерпала ресурсите си от вода, влиза Чуетел Еджиофор, а негова помощница в откриването на мисията, с която е пратен, е „землянката“ Джъстин (Наоми Харис). Може да се очаква, че в продължителността на телевизионна поредица авторите ѝ ще се стремят да останат верни на литературния оригинал, без да се съобразяват с ограниченията на пълнометражния филм. Искрено се надяваме, че умелите препратки към реалността – с влиянието на човечеството върху околната среда, с повсеместната жажда за притежание, с бруталния егоизъм и безразсъдство, които могат да доведат до тотално унищожение на Земята и нашия свят, ще бъдат запазени, пресъздадени отново, подобно на култовия филм от преди половин век.

Сред шоурънърите на поредицата е Алекс Кърцман, сценарист на филми като „Мумията“ и  „Невероятният Спайдър-мен 2“, и автор на сериалите „Star Trek: Discovery“, „Star Trek: Picard“ и „Star Trek: Strange New Worlds“ за CBS All Access.  Той ще бъде и режисьор на пилотния епизод на „The Man Who Fell To Earth“. Сериалът се разработва още през 2019 за CBS, но когато услугата става Paramount Plus, тази идея за история остава „във владение“ на Showtime. В екипа на шоурънърите е и дългогодишният партньор на Кърцман в различни проекти, актриса и сценарист на „Rachel Getting MarriedДжени Лъмет. Сред ангажираните актьори са още Джими Симпсън, Кларк Питърс, Роб Дилейни, Джош Хърдман, Кейти Мългрю и др.

Премиерата на „The Man Who Fell To Earth“ е предвидена през пролетта, историята ще бъде разказана в 10 епизода. Нямаме сериозни надежди, но винаги разчитаме на шанса да бъдем приятно изненадани. А сега е време да си припомним култовата класика!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Подозираме, че постоянното обявяване на все нови и нови римейки се прави не само с цел да се покажат сюжети и истории, създадени в миналото, които имат потенциал да впечатлят младите поколения, а и за да може „мрънкачи“ като нас да се уморят от непрестанното повтаряне, че киното (и телевизията) са се изчерпали откъм идеи, затова рециклират. А като ни писне от умората, вероятно ще сме по-сконни да не обръщаме внимание на тези факти и вече ще ги приемем за даденост…

    В светлината на този „увод на недоволството“ споделяме, че Showtime подготвят научно-фантастичната поредица „The Man Who Fell To Earth“ – адаптация по едноименната книга на Уолтър Тевис, издадена през 1963 година. В прочутата филмова версия на историята от 1976 година главната роля е поверена на легендарния Дейвид Боуи.

    Е кво се чудите, нали трева да бъде направена нова версия с негри… Нали сега така е модерно….

  2. Всеки филм преди 2000 година има потенциал да бъде преправен с негри. The Man Who Fell To Earth не прави изключение.