В света на киното и телевизията вече има всевъзможни варианти за връщане към познати идеи, теми, сюжети и герои. Затова никак не се учудваме на новината, която ни мина пред очите преди известно време и е свързана с култовата класика „The Man Who Fell To Earth”. Историята от филма с участието на Дейвид Боуи, който помним от далечната 1976 година, се очаква да бъде адаптирана във формат, подходящ за телевизионна поредица, и с това ще се заемат Алекс Кърцман и CBS All Access.

Според Deadline в познатия сюжет от романа на Уолтър Тевис се очаква известна трансформация – за образа на извънземното същество, което се озовава на Земята, ще бъде търсено вдъхновение от чертите на реално съществуващи хора като Стив Джобс и Илон Мъск, а попадането му на Земята ще бъде с цел не да намери начин (само) за връщане на водата на родната му планета, а да научи какви са хората и да се опита да намери начин за оцеляване на неговия извънземен вид.

Идеята на творческия екип е да се постарае да предаде нашите собствени представи за любов, човечност, съпричастност и връзка между хората по начин, който би бил разбираем дори и за (хипотетично) любознателен извънземен разум… Кърцман и неговата съавторка и копродуцент Джени Лъмет (дъщеря на Сидни Лъмет) споделят, че „поредицата ще даде простор на въображението за следващата стъпка от нашата еволюция, видяна през очите на извънземен, който трябва да научи какво точно означава да бъдеш човек и да се пребори за живота и бъдещето на своите събратя.”

Кърцман и Лъмет имат общи проекти за CBS All Access – като поредицата „Star Trek: Discovery”. Към тях в екипа на шоурънърите на „The Man Who Fell to Earth” се присъединява и Джон Хлавин, създателят на телевизионната поредица „Shooter”. В момента активно се работи по новата идея и все още няма обявена премиерна дата, а няма и информация за актьорския екип – ще следим за новини, тъй като всичко дотук ни звучи доста интересно и особено предизвикателно… от вселенска гледна точка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *