Всеобщият ни любимец Понг Джун Хо, който създаде любимата ни изненада на „Оскарите“ преди няколко години, когато „Паразит“ беше отличен с наградата за най-добър филм (за първи път дадена на продукция, която не е на английски език), подготвя новия си проект и (естествено) сме първа писта с вълнението си.

Понг Джун Хо ще работи с Warner Bros. по екранизация на все още неиздадения научно фантастичен роман „Mickey7“ на Едуард Аштън. Аштън е автор на „Three Days in April“ и „The End of the Ordinary“ като и двете книги се радват на силни отзиви от критиката, а според някои щастливци, успели вече да прочетат „Mickey7“, тя е най-добрата му досега. Корейският режисьор е известен с това, че съвсем не снима филмите си плътно следващи  оригиналния текст, когато работи по такъв, но нека ви изброим многото причини, поради които се вълнуваме за този му нов проект.

Първо, разбира се, е самият Понг Джун Хо. От „Memories of Murder“ през „Mother“ и „Snowpiercer” до „Parasite“, постоянно сме във възторг от работата му. Също така, като големи фенове на фантастиката, смятаме, че това е може би най-вълнуващия жанр, с който кореецът може да се заеме за следващия си проект, защото предлага свежи и интересни начини за разглеждане на сложни човешки истории и взаимоотношения, с каквито той обича да се занимава.

Това, което се знае за книгата „Mickey7“, е, че разказва историята на роботи, изпратени да колонизират нова планета с идеята, че винаги могат да бъдат подменени от техни идеални копия. Титулярният Мики7 обаче не желае да бъде подменен с Мики8, откъдето тръгва проблемът. Веднага се присещаме за прекрасния „Moon“, който препоръчваме на всички и само си представяме колко по-добър може да бъде такъв филм в ръцете на брилянтен режисьор като Понг Джун Хо.

Добрите новини обаче дори не свършват до тук, защото стана ясно, че главната роля ще бъде поета от Робърт Патинсън. С нетърпение чакаме да видим новата итерация на Батман, която Патинсън ще изиграе и то най-вече защото, при все че обожаваме Черния рицар, всъщност англичанинът е най-голямата атракция. В последните десетина години той успя да построи наистина завидно резюме от независими филми, в които винаги е брилянтен и смятаме, че колаборацията му с един от най-добрите режисьори, работещи в момента, може да донесе само радост за кинофеновете.

Mickey7“ все още няма официално обявена дата за старт на продукцията, но може да сте сигурни, че ще следим изкъсо всяко развитие по проекта и ще споделяме новините моментално.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Звучи като нещо с голям потенциал. Но ако ще гледаме как робот иска да бъде човек тогава потенциала пада под нулата.
    Сега за Паразит-а. Нищо особено просто се появи в правилното време на првилното място. Вижте кои бяха номинираните филми и режисьори на онези награди. Кой да избереш без да има сърдити. И точно тогава се появявят Паразит-а и Пинк Понк Функ Джонк или както там му е името. Този филм беше като спасителна сламка за другарите от Холивуд.