Преди няколко дни се появи изключително любопитна новина в мрежата – Ейми Адамс и Джейк Джиленхол ще обединят усилията си за продуциране на адаптация по мемоарите на Сюзан Симард „Finding the Mother Tree“, чиито научни изследвания са повлияли като вдъхновение на Джеймис Камерън за „Аватар“. Според Variety, Адамс ще влезе в ролята на самата професорка, която преподава в университета на Британска Колумбия и е известна с изследването си на начина, по който общуват дърветата чрез подземната мрежа от корени и еукариотни организми, като гъби и плесени. При все, че тези проучвания в полето на съхраняването на горските масиви първоначално не се взимат на сериозно, тяхната значимост е все по-широко призната.

Мемоарите „Finding the Mother Tree“ бяха публикувани на 4 май 2021, но компаниите на Адамс и Джиленхол отдавна следят ситуацията и са спечелили правата за филмова адаптация в сериозна конкуренция. Ейми Адамс и Стейси О’Нийл ще продуцират от името на Bond Group Entertainment, а Джейк Джиленхол и Рива Маркер – от името на Nine Stories. Ясно е, че подобен проект попада незабавно във фокуса на всички, с очакването да завалят номинации и награди – само Адамс има 6 „Оскарови“, Джейк – една, а общо двамата са със 108 награди и 337 номинации за филмите им до момента, от цял свят… Ето какво споделя екипът на Джиленхол за предстоящия проект:

Мемоарите са очарователна история, съчетана със сериозен курс по екология и съхраняване на горските масиви. В книгата са съчетани най-важните теми: начинът, по който се грижим един за друг, проваляме се взаимно, вслушваме се в околните. Уроците за майчинството, връзката между всички нас и природата са все по-актуални, особено в съвремието ни. Въодушевени сме от възможността да си партнираме с Ейми, Стаси и тяхната компания, както и със самата Сюзан Симард в името на това да превърнем тази величествена история във филм.

Екипът на Адамс добавя, че са изключително развълнувани, защото книгата е променила из основи погледа им към света и към всеобщата свързаност на човечеството с околната среда. Според тях „Finding the Mother Tree“ е „зов за действие – за защита, разбиране и връзка със света на природата“.

За момента няма информация относно избор на сценарист и режисьор за бъдещия общ проект на Ейми Адамс и Джейк Джиленхол, но сме абсолютно убедени, че ще се включат сериозни творци, които ще дадат всичко от себе си за превръщането на този бъдещ филм в хит. Ще следим за новини по темата – бъдете сигурни!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *