Радваме се, че имаме възможност да проследим поредно поколение актьорски дарования, които постепенно приковават погледи с интересни роли и дързост, най-често присъща на младостта. Надяваме се, че ще имаме възможност да видим на голям екран партньорството между Джордж Маккей и Лили-Роуз Деп в предизвикателния „Wolf“, но в случая ще обърнем внимание на трейлъра на един съвсем различен филм, който ще можем да „изследваме“ в удобната среда на стрийминг-услугите.

Става дума за „Munich – The Edge of War“, който е дело на обединените усилия на режисьора Кристиян Швочов (негов е германският филм „Je Suis Karl“, а също и режисира два епизода на „The Crown“ през 2019) и сценариста Бен Пауър („The Hollow Crown“), който адаптира бестселъра на Робърт Харис „Мюнхен“.

Догодина Джордж Маккей ще навърши 30, а във филмографията му вече има 23 пълнометражни, 13 телевизионни и късометражни филми и десетина сериала. Той отдавна е познат на киноспециалистите и зрителите, но в последните няколко години сякаш набра по-силна инерция и предизвика удивлението на публиката с ролята си в „1917“ на Сам Мендес. Това, което бихме очаквали от „Munich – The Edge of War“, е още едно доказателство за уменията на младия актьор да действа хамелеонски според сценария – и да изгради интересен образ, защото времето, в което се развива действието, е пълно с предизвикателства и бележи края на една изключителна епоха в историята на човечеството.

Munich – The Edge of War“ е шпионски трилър за годините преди началото на Втората световна война, в който ролята на Адолф Хитлер е връчена на Улрих Матис, а винаги великолепният Джеръми Айрънс влиза в образа на британския министър-председател Невил Чембърлейн. Ролите на двамата млади мъже, които са в центъра на събитията, са поверени на Маккей и Янис Ниевьонер. Във филма участват още Джесика Браун Финдли, Робърт Батърст, Аугуст Диел, Алекс Дженингс, Анджли Мохиндра, Сандра Хюлер, Марк Луис Джоунс и др. Ето какво гласи официалният синопсис на романа на Робърт Харис, издаден у нас от „Обсидиан“:

През септември 1938 година. Хитлер е твърдо решен да започне война. Британският премиер Чембърлейн иска да запази мира. Въпросът ще бъде обсъден на конференция в града, който завинаги ще бъде свързан с последвалите събития – Мюнхен.

Докато самолетът на Чембърлейн лети към Германия, а влакът на Фюрера се носи на юг от Берлин, двама млади мъже пътуват със собствените си тайни. Хю Легат е един от личните секретари на британския премиер. Паул фон Хартман е германски дипломат и член на кръга противници на Хитлер. Те са добри приятели от студентските години в Оксфорд, но не са се виждали след пътуване до Мюнхен преди шест години. Сега бъдещето на Европа е поставено на карта и пътищата им отново се пресичат… Когато залозите са толкова високи, кого сте готови да предадете? Приятелите, семейството, страната или съвестта си?

Филмът ще се появи на кино на 7 януари 2022, а от 21 януари ще може да бъде видян и от всички абонати на Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *