Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“
Статията не е част от редакционното съдържание на „Operation Kino“

Физическото издание на Киномания 2021 приключи, но най-запалените почитатели ще се радват на страхотен коледен подарък – 10 от хитовите заглавия ще могат да се гледат онлайн на платформата Neterra.TV+. Филмите ще имат единична и пакетни цени и ще радват киноманите в периода 17 декември 2021 – 9 януари 2022 г. В онлайн селекцията присъстват фестивални хитове, френско кино, мюзикъли, класики.

В партньорство с платформата за онлайн съдържание Neterra.TV+ разнообразните киношедьоври ще достигнат до повече зрители във всички краища на България. Ето и избраните заглавия:

Анет“– нестандартната рок опера с участието на Марион Котияр и Адам Драйвър, именно този филм откри фестивала в Кан тази година.

Брак по италиански“ – на режисьора Виторио де Сика, роден преди 120 години. Емблематичната продукция е с участието на София Лорен и Марчело Мастрояни и е отличена със „Златен глобус” за най-добър чуждестранен филм. Богаташът Доменико заживява с проститутката Филумена, която го оплита в лъжи, за да се ожени за нея. Велик филм и едно от най-паметните партньорства между Лорен и Мастрояни.

Кралят на целия свят“ – на виртуоза Карлос Саура. Испанско-мексиканската продукция е с участието на четирима млади танцьори и пресъздава традиционни музикални танцови традиции в Мексико, където по уникален начин се вплитат трагедия, измислица и реалност.

Кръстоносният поход“ – с Летисия Каста и Луи Гарел, разказващ за родители, които разкриват, че 13-годишният им син е продавал семейни ценности, за да финансира проект, който  ще спаси планетата.

Младите любовници“ – с участието на Фани Ардан, чиято история ни представя връзката на 71-годишна дама с доста по-млад от нея мъж. История за страстта, която преобръща всичко по пътя си.

Най-лощата личност на света“ – отличен с награда за женска роля в Кан за актрисата Ренате Рейнсве. В центъра на сюжета е Джули, млада жена в началото на 30-те, която изживява екзистенциална криза, тъй като не е човек, склонен на обвързване.

Островът на Бергман“ – с участието на Тим Рот, Вики Крипс и Миа Васиковска. Двойка кинаджии заминават за остров Форьо, популярен с това, че на него Ингмар Бергман е живял и творил, но там границата между реално и въображаемо  постепенно изчезва.

Последният автобус“ – След смъртта на обичната си съпруга Мери, пенсионерът Том решава да предприеме дълго пътуване. Носейки праха на покойната в малък куфар, той поема на път от най-северната точка на Шотландия към най-южната точка на острова.

Сърцето ми танцува“ – разкошен мюзикъл на режисьора Начо Алварес, феерия от цветове, пищни костюми, комични сцени и перфектно хореографирани танци, в който ще чуем песните на италианската и испанска поп икона Рафаела Кара, отишла си през юли тази година.

Царят на смеха“– с участието на Тони Сервило  в ролята на великия комик Едуардо Скарпета, чиито пиеси от началото на XX в., както и неподражаемия му актьорски талант, са оказали сериозно влияние върху италианската комедийна традиция.

Билетите за всички заглавия от селекцията са достъпни без абонамент за цяла България, като се предлагат следните варианти: 1 филм – 8 лв., 3 филма – 20 лв., 5 филма – 30 лв., всички 10 филма – 40 лв. Вече може да ги намерите тук: https://neterra.tv/festival/kinomania-2021/

Проектът Киномания е реализиран с подкрепата на Министерството на културата. Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.

Повече информация за филмите може да видите на www.kinomania.bg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *