Томас Винтерберг - „Далеч от безумната тълпа”

Томас Винтерберг – последно говорихме за него във връзка със страхотния му филм „Ловът”, който имахме възможнаст за видим в програмата на 17-ия София Филм Фест през март. Споделяли сме колко ни харесва творческия му подход, при все че и той, и другите „догма”тици отдавна са изоставили постулатите на прочутото движение в киното. Развиват се – и поемат различни предизвикателства. Следващият проект на Винтерберг е екранизация по романа на Томас ХардиДалеч от безумната тълпа”.

Текстът е пресъздаван в различни медии през годините, включително и за големия екран през 1967 година от режисьора Джон Шлезинджър, а ролите са били поверени на Джули Кристи, Терънс Стамп, Питър Финч и Алън Бейтс. „Страстно момиче и трима мъже, които я искат!” – най-грубо и най-кратко описание на историята, като до момента се коментира участие на Кери Мълиган, именно в ролята на Батшеба Евърдин, ухажвана от овчар, войник и фермер.

Ако графиците на продукцията успеят да се нагодят към реалността, Джуно Темпъл също ще бъде част от актьорския екип, в ролята на бивша слугиня на красивия войник-обожател. На Матиас Схонартс е предложена ролята на овчаря-претендент за сърцето на красавицата. Ако се намерят подходящи актьори за другите двама момци, снимките могат и да започнат през септември, което би осигурило предварителни продажби на филмовия фестивал в Торонто, но за момента всичко това е в сферата на пожеланията. И пак да кажем – за Винтерберг не се притесняваме, но как ще се справя Мълиган… за това няма гаранции.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *