Предишните филми на Адам МакКей се хвалеха с впечатляващи актьорски състави, но предстоящия „Don’t Look Up” е чисто и просто претъпкан от звезди, от най-големите имена на Холивуд дори до поп изпълнители. И след като вече видяхме един кратичък тийзър, който просто започна рекламната кампания, както си е традицията на Netflix, сега вече получаваме пълен трейлър.

Първо ще припомним, че „Don’t Look Up” е очевидната алегория на МакКей за климатичната криза, която обаче той решава да разкаже чрез история за двама астрономи, които откриват, че огромен астероид ще се сблъска със Земята и ще унищожи живота на планетата. Те искат да предупредят човечеството, но по пътя си се сблъскват с постоянна съпротива от хора, които не могат или не искат да им повярват.

Леонардо ДиКаприо, Дженифър Лорънс, Мерил Стрийп и Джона Хил са само малка част от звездите, които участват в този филм. Вижте новия трейлър, който ни показва малко повече за героите им – професорът на ДиКаприо, който постоянно е на ръба на нервна криза, бясната му студенка Лорънс, президента Стрийп и досадният й син Хил.

Харесваме този трейлър, защото той ни показва абсурдизма, с който МакКей стана известен. Докато той твърдо зави в посока на политическа и социална сатира с предишните си два филма – „Големият залог“ и „Вице“, сега ни се струва, че докато отново ще се занимава с важен обществен проблем, повече е наблегнал на комедийната си експертиза.

Със сигурност няма да пропуснем „Don’t Look Up“, особено пък заради страхотната му дата на широка премиера в Netflix – 24 декември. Изглежда ни като идеален начин да си промием вкуса в устата от традиционните захаросани коледни тъпотии, които ще ни заливат със седмици преди това.

Ето го и официалният синопсис:

Кейт Дибиаски (Лорънс), докторант по астрономия и нейния професор д-р Рандал Минди (ДиКаприо) правят невероятното откритие, че комета обикаля Слънчевата система. Проблемът е, че кометата е директно на път да се удари със Земята. Другият проблем? На никого не изглежда да му пука. Оказва се, че да предупредиш човечеството за убиец на планетата с размерите на планината Еверест е неудобен за навигиране факт. С помощта на д-р Огълторп (Роб Морган), Кейт и Рандал започват медийно турне, което ги отвежда от офиса на безразличната президент Орлеан (Стрийп) и подмазвачът й син и първи съветник Джейсън (Хил), до ефира на развлекателното новинарско предаване, водено от Бри (Кейт Бланшет) и Джак (Тайлър Пери). Със само шест месеца оставащи, докато кометата се сблъска със Земята, менажирането на 24-часовия новинарски цикъл и привличането на вниманието на обществеността, обсебена от социалните мрежи, преди да е станало прекалено късно се оказва шокиращо комично – какво трябва да стане, за да погледнат хората нагоре?!

dont-look-up-poster

Don’t Look Up” е написан и режисиран от Адам Маккей по история на Дейвид Сирота. Пълният актьорски състав включва Леонардо ДиКаприо, Дженифър Лорънс, Мерил Стрийп, Джона Хил, Кейт Бланшет, Тайлър Пери, Тимъти Шаламе, Кид Къди, Ариана Гранде, Майкъл Чиклис, Рон Пърлман, Крис Еванс, Мелани Лински, Химеш Пател, Роб Морган и Томер Сисли.

Премиерата е 24 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments